SRBIN I HRVAT ZAGRLJENI PROSLAVILI TITULU AEK-A! Slika i prilika zajedništva koje vlada u svlačionici! FOTO

12:30

16.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/IG/aekfc_official

U Grčkoj se ove sezone vodila najuzbudljivija trka za titulu u Evropi. Dugo su u toj trci bile četiri ekipe – Panatinaikos, AEK, Olimpijakos i PAOK, pa su se u finišu izdvojili Panatinaikos i AEK, jer je „večiti“ šampion Olimpijakos posustao, a na kraju je na „nogama“ ostao AEK i osvojio 13. titulu u istoriji kluba.

Panatinaikos, koji predvodi naš trener Ivan Jovanović, je tokom celog prvenstva vodio trku, AEK mu je „disao za vratom“, u poslednja dva kola su ekipe iz Atine ušle bodovno poravnate, a PAO se raspao kada je najviše trebalo, izgubio je od Olimpijakosa i remizirao sa Arisom, pa je AEK sa dva trijumfa ligu završio sa „+5“ na čelu tabele.

Za AEK je ovo prva titula nakon 2018. godine, 13. u istoriji, a ispred su Olimpiajakos sa rekordnih 47 titula i Panatinaikos koji je 20 puta bio prvak Grčke.

Posebno oduševljenje na velikoj proslavi AEK-a izazvala je fotografija na kojoj srpski fudbaler Mijat Gaćinović pozira u društvu hrvatskog defanzivca Domagoja Vide, a ispod zastava Srbije i Hrvatske. Više grčkih medija prenelo je ovaj prizor uz komentar da se radi o lepoj slici zajedništva u AEK-ovoj svlačionici.

Gaćinović je inače bio strelac za AEK u trijumfu protiv Volosa sa 4:0 u sklopu poslednjeg kola.

(Pančevac/Sportske)

MLADA FUDBALSKA REPREZENTACIJA DOBILA SELEKTORA! Dušan Đorđević će u narednom periodu predvoditi našu selekciju do 21 godine!

PRVORAZREDNA SENZACIJA U ABA LIGI! Partizan na domaćem terenu IZGUBIO od SC Derbija, revanš u četvrtak! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.