RADIONICA THE WALL U DOLOVU Učenici imali zadatak da osmisle scene za kratki video koji će biti snimljen u okviru trećeg susreta! FOTO

14:53

15.05.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

U nedelju u Domu kulture Dolovo održana je druga u nizu radionica za mlade pod nazivom „The Wall“ (Zid), a u kojima učestvuju učenici starijeg uzrasta OŠ „Aksentije Maksimović“ Dolovo.

Privatna arhiva

Radionica je okupila preko 20 učenika, koji su podeljeni po grupama, imali zadatak da osmisle scene za kratki video koji će biti snimljen u okviru trećeg susreta. Kreativni tim Inkluzivnog kino kluba „Moj krupni plan“, Udruženja „Satibara“ iz Beograda, na početku susreta, uz vizuelne primere, pojašnjavao je kako se osmišljava i skicira scenario za film.

Privatna arhiva

Nakon rada po grupama, svaki predstavnik grupe prezentovao je ostalim učesnicima zamisao svog tima. Svaki tim je počeo od određenog pojma/smernice koji su im služili kao inspiracija za audio-vizelno izražavanje (ekologija, naučna fantastika, komedija, fantazija, sredstva komunikacije u budućnosti, parodija poznate filmske scene…).

privatna arhiva

Ovo je bila prilika da se uz mentorsko vođenje, inicijalne ideje i zamisli dovedu u nivo realno izvodljivog projekta u skladu sa raspoloživim vremenom i tehničkim mogućnostima. Takođe, učesnici radionica imali su priliku da pogledaju video-materijal koji je prethodnog dana sniman pomoću “zelenog zida” u dvorištu Doma kulture Dolovo, a na kom će se u narednom periodu primeniti specijalni vizuelni efekti. Projekat je podržala Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije i deo je programa festivala Na sopstveni pogon.

 

(Pančevac)

ZELENI ZID U DOLOVU Simulacija studijskih uslova za snimanje filmova! U sklopu radionice održano i predavanje! FOTO i VIDEO

PREDSTAVNICI CWP GLOBAL URUČILI OPREMU KOJU SU DONIRALI RUKOMETAŠICAMA IZ DOLOVA Ukupna vrednost donacija viša od 3.000 evra!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.