RUKOMETAŠICE IZ JABUKE OSTVARILE NAJVEĆI USPEH U ISTORIJI KLUBA: Plasirale se na državno prvenstvo kao 4. najbolja ekipa u Vojvodini!

09:59

15.05.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

U subotu u Jabučkoj hali održan je završni turnir najboljih 8 ekipa u Vojvodini u konkurenciji pionirki (devojčice rođene 2008. godine i mlađe).

Domaća ekipa Jabuke je ostvarila možda i najveći uspeh u novijoj istoriji kluba plasmanom na državno prvenstvo kao 4. najbolja ekipa u Vojvodini.

Na tom putu devojčice iz Jabuke su savladale prvoplasiranu ekipu Halas Jožef iz Ade rezultatom 19:18, kao i vršnjakinje iz Mokrina rezultatom 20:10 u prelepom ambijentu koji je priredila domaća publika.

„ŽRK Jabuka“ nastupila u sledećem sastavu: Nikolina Čuljakovski, Andrea Dejanovski (kapiten), Una Dodevski, Teodora Trimovski, Iva Dimkovski, Anđela Angelovski, Iskra Mareš, Natalija Stamenkovski, Ana Krstić, Nikolina Zmejkovski, Jelena Simić, Lana Ristić i Nikolina Simjanovski na čelu sa trenerom Milanom Spasićem.

Privatna arhiva

Ovaj uspeh utoliko dobija na značaju, s obzirom na to da je ova generacija potpomognuta dvema devojčicama iz komšijskog „ŽRK Pančeva“ na okupu tek godinu sa sadašnjim trenerom. I za to vreme kroz ukupno 24 utakmice u jesenjem i prolećnom delu sezone zajedno napredovala, stvarala timski duh, sa mnogo emocija i prebrođenih pehova tokom ove sjajne sezone. Na kraju na poslednjem turniru prikazale su i najbolju verziju svog rada i truda, te će sledećeg vikenda u Kraljevu imati priliku da nastave svoju nezaboravnu sportsku priču.

Treba istaći da su dve igračice našle svoje mesto u idealnom timu turnira; Una Dodevski kao najbolje levo krilo i Iskra Mareš (ŽRK Pančevo-ŽRK Jabuka) kao najbolji pivotmen.

Sledećeg utorka većina ovih devojaka nastupaće na Republičkom školskom takmičenju u rukometu u Velikom Gradištu i nakon toga nastaviće svoje rukometne bitke u Kraljevu od 19. do 21. maja među 12 najboljih klubova u Srbiji.

Treba napomenuti i sjajnu organizaciju završnog turnira superlige Vojvodine od strane čelnika „ŽRK Jabuka“, koji su svojim prisustvom uveličale Tanja Medved ispred Rukometnog saveza kao i takođe naša bivša i proslavljena reprezentativka Biljana Balać. Koje su na kraju podelile medalje i individualna priznanja najboljima.

Slobodno možemo reći da ženski rukomet u Jabuci i Pančevu ima budućnost.

 

(Pančevac/Jordan Filipović)

PORAZ PANČEVACA U NOVOM SADU: Rukometaši Dinama izgubili od Vojvodine 26:23, revanš u utorak u Pančevu

DINAMO UBEDLJIVOM POBEDOM DO FINALA: Pančevački rukometaši u prilici da osvoje prvi trofej posle nekoliko decenija! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.