OBELEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA Izložba o Urošu Prediću: Do sada neotkrivene prepiske, crteži, karikature i detalji iz života slikara

09:08

15.05.2023

Podeli vest:

Narodni muzej Pančevo

Svečano otvaranje izložbe „Uroš Predić u zbirci Gorana Nikolića Neuzinskog: Životni atelje između slika i reči“ biće održana u četvrtak u 19 časova, u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo.

Biće izložene do sada neotkrivene prepiske, crteži, karikature i detalji iz života velikog slikara Uroša Predića, našeg čika Uroša.

Gospodin Goran Nikolić Neuzinski godinama je vredno sakupljao svoju bogatu kolekciju pisama, razglednica, crteža….koje se sada premijerno otkrivaju pančevačkoj publici. Autor teksta kataloga izložbe je naš kustos istoričar umetnosti Dimitrije Jovanov, koji priča o svim važnim ličnostima iz života Uroša Predića, bilo da se radi o Predićevim kolegama iz sveta umetnosti, prijateljima ili članovima njegove porodice.

Privatna arhiva

Biće otkrivene do sada nepoznate kometare umetnika o svojim savremenicima i umetničkim delima koja je video, kao i o njegovim putovanjima i naravno mestima za koje je najviše bio vezan, Orlovatu, Opovu, Beogradu, Pančevu….

Ovom izložbom biće obeležen  Međunarodni Dan Muzeja.

SLIKARSKE RADIONICE U OPOVU: Slikanje na platnu za odrasle 13. i 20. maja u Galeriji „Jovan Popović“

SLEDEĆIH MESEC DANA PANČEVO ĆE BITI ŠARENIJE I VESELIJE! Počinje 10. Bijenale umetničkog dečjeg izraza!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.