NOVAK POSLE NEOČEKIVANE DRAME SAVLADAO DIMITROVA Đoković nakon pada u drugom setu, ubacio u petu brzinu i rešio meč!

17:32

14.05.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: novakdjokovickingoftennis

U trećem kolu ATP turnira u Rimu, sastali su Novak Đoković i Grigor Dimitrov, a u više nego interesantnom meču slavio je srpski as rezultatom (6:3, 4:6, 6:1).

U narednom kolu, Novak će se sastati sa boljim iz meča, Martin Fučovič – Kameron Nori.

Dimitrov je brejkom otvorio današnji meč, ali je Novak odmah u narednom gemu uzvratio istom merom. Mučio se Novak sa servisom na početku meča, ali kada je taj segment „proradio“, njegov protivnik nije imao čemu da se nada.

Posle nešto lošijeg početka, Novak je uspeo da se konsoliduje, bio je siguran na svom servisu i osvajao gemove bez većih problema. Pitao se Đoković za sve što se dešavalo na terenu, u potpunosti je kontrolisao meč i vrlo lako osvojio prvi set.

A onda, u drugom setu usledio je pad u igri kod našeg tenisera. Dimitrov je pogađao neverovatne udarce, dok Đoković nije ličio na sebe i tako dozvolio protivniku da se u potpunosti vrati u meč.

Upseo je Dimitrov da uspostavi svoj tempo, i sa dva uzastopna brejka osvoji drugi set.

Na svu sreću, pad u Novakovoj igri nije dugo trajao, pa je srpski as u trećem, odlučujućem setu dodao gas i pokazao zbog čega je jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta.

Ponovo je zablistao Novak na terenu, igrao je disciplinovano, napadao protivnika kada je trebalo i sa 6:1 završio treći set u svoju korist.

Ovo je 13. meč srpskog i bugarskog karijera, a Novak je mnogo uspešniji bio u tim susretima, s ozbzirom da je odneo čak 11 pobeda.

Podsetimo, Alkaraz je pobedio juče u drugom kolu Mastersa u Rimu i tako obezbedio povratak na čelo ATP liste.

 

(Pančevac/Kurir)

ALKARAZ NAKON ŠTO JE SMENIO ĐOKOVIĆA NA MESTU BROJ JEDAN: Sjajna je stvar biti prvi nosilac na grend slemu, posebno na Rolan Garosu!

NIJE USPEO DA ZADRŽI SUZE: Novak pričao o tragediji u Srbiji, pa se rasplakao VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.