PISAC IZ BAVANIŠTA PROMOVISAO KNJIGU U STARČEVU: Strasti suludog akvizitera FOTO

12:38

12.05.2023

Podeli vest:

Jordan Filipović

Promocija knjige „Strasti suludog akvizitera“, koju je napisao Kosta Petrov iz Bavaništa, upriličena je u četvrtak, 11. maja, u starčevačkom Dom kulture „29. novembar”.

Pred brojnom publikom program je vodio direktor starčevačke ustanove Darko Ješić, a autor je, pored ostalog, naveo da je ovo delo mahom zanovano na autobiografskim podacima.

Jordan Filipović

– Kao profesor književnosti nisam mogao dovoljno da zaradim za život, jer mi supruga nije bila zaposlena, pa sam odlučio da se bavim prodajom knjiga, najpre samo u Srbiji, a potom i u Švajcarskoj. I u tom periodu bio sam u hiljadu kuća, gde su me ljudi pozivali sa svoje dve torbe i zahvaljujući knjigama veoma brzo smo se upoznavali, pričajući o svemu. U romanu sam izneo i brojne sudbine svojih kolega akvizitera, a suština priče je u dve strasti – prema ženama i još više prema čitanju. Od svih storija najviše me je fascinirala ljubavna romansa između jedne Švajcarkinje i najamnog radnika sa Balkana, koja se nažalost završila tragično. Nakon svega, verujem da smo svi povezani nekim koncima, pa su mi ta preplitanja bila osnovni lajtmotiv za pisanje – naveo je Petrov.

Ovaj sedmadesetpetogodišnji profesor i pisac radio je kao profesor književnosti u Kovinu, a pre toga više mesta u Jugoslaviji, a potom i u Švajcarskoj u jednom internatu s kojim i dan-danas sarađuje.

(Pančevac/J.Filipović)

PUPINOV MUZEJ U IDVORU DOBIJA NOVO RUHO: Druga faza renoviranja završena, potrebno još novca za nastavak obnove FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.