NIKOLA JOKIĆ I DENVER SU SENZACIJA! Još jedan rekord srpskog centra, Nagetsi idu u finale! VIDEO

09:41

12.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/The Asylum

Košarkaši Denvera su u finalu Zapadne konferencije, pošto su u šestom meču demolirali Finiks – 125:100 i tako slavili u seriji – 4:2.

Srpski reprezentativac Nikola Jokić je odigrao još jedan nestvaran meč i upisao 11. tripl-dabl u plej-ofu, čime se izdvojio na vrhu liste kada su centri u pitanju.

Momak iz Sombora je ubacio 32 poena, imao 10 skokova i 12 asistencija. Naročito je bilo impresivno prvo poluvreme Nagetsa, gde su imali prednost od plus 30 – 81:51.

Denver je sjajno odigrao završnicu prve četvrtine, serijom 17:0 završili su prvi period i posle dvanaest minuta igre imali su osamnaest poena prednosti, 26:44.

Nagetsi su nastavili u istom ritmu, energiju s kraja prve preneli su u drugu četvrtinu i prednost je samo rasla. Sansima se desila repriza prošlogodišnje sedme utakmice protiv Dalasa kada su na poluvremenu gubili 30 razlike (27:57).

Ovoga puta nije bio identičan rezultat, ali je bila ista razlika. Denver je sa čak +30 otišao na petnaestominutnu pauzu, čime je utakmica praktično rešena, 51:81.

Drugo poluvreme je bilo samo odrađivanje posla. Trener Majk Meloun je sve bitne igrače izmenio na dva minuta do kraja, pri plus 25 za Nagetse.

Pored Jokića, Džamal Marej je ubacio 26, „iks-faktor“ Koldvel-Poup 21 poen.

Kod Finiksa je Kameron Pejn zabeležio 31 poen, Kevin Durent 23, Džok Lendejl 13, Devin Buker tek 12 poena.

Rival Denveru biće bolji iz susreta Los Anđeles lejkersa i Golden stejt voriorsa, serije koja je otišla u šest utakmica i gde „jezeraši“ imaju prednost 3:2.

(Pančevac/Novosti)

DUŠAN LAJOVIĆ NEPRIJATNO IZNENADIO: Srpski teniser ispao u prvom kolu Rima od Portugalca Boržesa!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.