U GRAĐANSKOJ INICIJATIVI PRIKUPLJENO 700 POTPISA Za izgradnju još dva kružna toka u Pančevu

11:01

15.05.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Ovih dana u toku je jedna građanska inicijativa. U akciji prikupljanja potpisa za izgradnju kružnog toka na ulazu u severnu industrijsku zonu na Jabučkom putu i kod Nadine krivine iz pravca Skrobare prikupljeno je i predato kabinetu gradonačelnika, saobraćajnoj policiji i Javnom preduzeću „Urbanizam” oko 700 potpisa, objašnjava inicijator peticije Radomir Orlović.

Kako je rekao, u severnoj industrijskoj zoni radi nekoliko hiljada radnika, koji u velikom procentu na posao dolaze sopstvenim kolima, što dovodi do povećanja gustine saobraćaja i direktno utiče na smanjenje bezbednosti. Uz to, u taj poslovni kompleks svakodnevno dolazi nekoliko desetina kamiona koji voze repromaterijal i proizvode iz fabrika.

Milan Šupica

I, prema mišljenju Orlovića i potpisnika peticije, upravo zbog nepotpuno rešenog ulaza u severnu industrijsku zonu odnosno izlaza iz nje gradski javni prevoz ne prolazi kroz nju, a radnici koji ga koriste moraju da pešače od jednog do tri kilometra, u zavisnosti od toga u kojoj fabrici rade. Zaključak je da bi se izgradnjom ova dva kružna toka povećala bezbednost za sve učesnike u saobraćaju, da radnici ne bi morali da čekaju i po nekoliko minuta prilikom svakog uključenje na glavni put, a da bi gradski prevoz mogao redovno da prolazi kroz severnu zonu.

Ideja je dobra, ali da bi se realizovala, neophodno je da se poklopi mnogo uslova – kao što su urbanistički planovi, te da se, naravno, obezbedi izvor finansiranja.
(Pančevac/S. T.)

HAVARIJA NA VODOVODNOJ MREŽI Bez vode u 10 sati ostala Ulica Svetog Save! Nakon završetka radova voda će ponovo biti puštena!

SUDAR U ULICI ŽARKA ZRENJANINA Muškarac povređen! Nakon pregleda prevezen do bolnice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.