CENA PRIKLJUČKA ZA GAS OSTAJE 780 EVRA Bajatović: Ukidaju se takse. Sada dajete projekat u opštini i sve ostalo je na operateru Srbijagasu

13:23

08.05.2023

Podeli vest:

Kako ističu u Javnom preduzeću „Srbijagas”, cena priključka za domaćinstva ostaje ista – 780 evra, a budući potrošači više neće plaćati takse. Prema rečima Dušana Bajatovića, direktora ovog preduzeća, cena se neće menjati i krajnji cilj je da se smanje obaveze potrošača.
– Do sada ste morali da idete u opštinu, predate projekat gasifikacije, onda izlazi tehnička komisija, plaćate takse, pa dobijate upotrebnu dozvolu. Sada dajete projekat u opštini i sve ostalo je na operateru, „Srbijagasu” ili nekom drugom operateru na distribuciji, a u Srbiji ih ima 36, njima dajete projekat. Oni dođu da priključe, izlazi komisija koju formira operater, nju ne plaćate vi i nikoga više ne obaveštavate – objasnio je Bajatović za javni servis RTS.

Kako je rekao, potrošač mora da bude priključen u roku od 90 dana od potpisivanja ugovora, ali da „to obično bude i ranije”. Kada je država snizila cenu priključka, ogromno je interesovanje domaćinstava za uvođenje gasa, ali taj posao ne ide planiranom dinamikom. Direktor „Srbijagasa” objašnjava da je problem u lancima snabdevanja setovima. Kako je rekao, prvo će na gasnu infrastrukturu biti priključeni potrošači u Vojvodini, Beogradu, Požarevcu i Smederevu, a najavio je gasifikaciju u Valjevu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, na Ubu i u Vladičinom Hanu.

(Pančevac)

OD DANAS POSKUPLJENJE STRUJE I GASA: Evo za koliko će se uvećati računi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.