OD DANAS DO 8. JUNA Predaja neregistrovanog oružje bez posledica

08:45

08.05.2023

Podeli vest:

Posle dve tragedije u Srbiji u kojima je u samo dva dana ubijeno 17 ljudi, uglavnom dece i mladih, država je organizovala akciju predaja nelegalnog oružja i svako ko ga poseduje moći će od danas do 8. juna da preda neregistrovano oružje najbližoj policijskoj stanici bez sankcija.

Tokom tog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

„Pozivamo građane koji poseduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju“, poručila je Jelena Lakićević, načelnica Odeljenja za oružje iz Uprave za upravne poslove, Ministarstva unutrašnjih poslova.

Odluke su usledile posle dva masovna ubistva na teritoriji Beograda.

Najpre je 13-godišnjak u beogradskoj školi ubio devetoro i ranio sedmoro, a samo dan kasnije, 21-godišnjak je uhapšen pod sumnjom da je ubio osmoro i ranio 14 ljudi u selu kod Mladenovca, prigradskoj beogradskoj opštini.

(Pančevac/BBC)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.