ISTORIJSKA PARTIJA NIKOLE JOKIĆA NEDOVOLJNA ZA POBEDU! Srpski as uradio nešto što nije niko pre njega! VIDEO

08:44

08.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/NBA

Kakav meč, kakva ludnica. Finiks sansi su savladali Denver nagetse 129:124 u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije i sada je 2:2 u seriji.

Nažalost, najbolja partija karijere Nikole Jokića nije krunisana pobedom njegove ekipe, jer majstor nije imao adekvatnu podršku šegrta.

Momak iz Sombora je meč završio sa 53 poena, četiri skoka i 11 asistencija uz 20 od 30 pogođenih šuteva iz igre (66 odsto) i 11 od 13 sa linije penala.

Jokić je postao prvi centar u istoriji koji je na jednom plej-of meču ubacio više od 50 poena i upisao više od 10 asistencija.

Najbolji centar sveta održao je čas košarke, nažalost, pre svega svojim saigračima koji su na momente činilo se igrali protiv njega. Majstor je pokazo da je majstor, ali šegrti nisu opravdali poverenje.

Jokić je u jednom trenutku u trećoj četvrtini pri vođstvu Nagetsa 88:87 imao 42 postignuta poena i procenat šuta iz igre viši od 70 odsto.

I ovaj meč je kao i prethodni rešen u poslednjoj deonici, Denver je tokom čitavog perioda bio u zaostatku, ali je u poslednja tri minuta imao momentum u napadu i realne šanse da dođe do preokreta.

Ipak dve loše situacije u napadu isprečile su se između ekipe Majka Melouna i pobede na meču. Na dva i po minuta do kraja meča pri rezultatu 121:116 Denver je imao priliku da se na jedan napad približi rivalu nakon serije od pet uzastopnih poena Nikole Jokića.

Majkl Porter ukrao je loptu Devinu Bukeru, međutim, umesto da sačeka ekipu i odigraju pozicioni napad istrčao je kontru nerezonski šutnuo za tri i pomašio čitav koš.

Nagetsi su ipak uspeli da se vrate, pa su na 48 sekundi do kraja imali napad za potencijalnih minus jedan ili izjednačenje jer je na semaforu rezultat bio 123:120 u korist domaće ekipe. Nažalost, Jokić i Marej su se spetljali, Nikola je na trenutak izgubio loptu, a potom i podbacivanje sa Ejtonom.

Denver je izgubio i drugu utakmicu u Feniksu i sada je rezultat u seriji izjednačen -2:2.

Kevin Durent i Devin Buker ubacili su po 36 poena, dok je Šamet doprineo sa 19.

Jokić je u svlačionicu otišao sa 53 poena, 4 skoka i 11 asistencija uz 67 odsto šuta iz igre. Džamal Marej doprineo je sa 28 poena, ostali nisu vredni pomena.

(Pančevac/Novosti)

PANČEVO DOBILO PRVAKINJU BALKANA U RVANJU! Milica Sekulović vraća se iz Grčke sa zlatnom medaljom!

DINAMO UBEDLJIVOM POBEDOM DO FINALA: Pančevački rukometaši u prilici da osvoje prvi trofej posle nekoliko decenija! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.