SRPSKA POLICIJA KRENULA U AKCIJU: Obračun sa kriminalcima i izgrednicima širom zemlje!

09:06

07.05.2023

Podeli vest:

Ludilu i bezumlju kao da nema kraja. Dok se žrtve stravičnih zločina koji su ovih dana zadesili Beograd i Mladenovac ispraćaju na večni počinak, na društvenim mrežama veličaju se ubice, Kosta K. (13) i Uroš Blažić (21) i najavljuju slični masakri.

Srpska policija je juče krenula u akciju privođenja svih koji su pomislili da nekažnjeno mogu da remete javni red i mir. Privedeno je i nekoliko maloletnika iz različitih gradova, a među njima je i devojčica koja je na „Tik-toku“ ismevala masakr u školi „Vladislav Ribnikar“ i „slavila“ ubicu. Budući da je devojčica maloletna, protiv njenih roditelja će biti podneta krivična prijava.

Trojici tinejdžera, učenicima prvog razreda Srednje mašinske škole u Novom Sadu, određen je pritvor do 30 dana. Osumnjičeni iz Novog Sada, Beočina i Temerina, kako saznajemo, na društvenoj mreži „Instagram“, ostavili su preteće poruke uz fotografiju noža i puške, za koju se ispostavilo da je replika. To oružje su, prema objavama, navodno hteli da ponesu u školu. Maloletnicima je ova mera izrečena, kako je rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda, zato što postoje okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i zbog indicija da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da dovrše krivično delo.

Priveden je i sedamnaestogodišnjak iz Niša, jer je na svom instagram-profilu objavio poruku u kojoj tvrdi da će „sutra u Nišu biti ubijeno više od 30 osoba“. Osumnjičeni mladić je u pritvoru. Policija je po prijavi građanina da jedan sedamnaestogodišnjak ima oružje, u pretresu kuće u kojoj živi u Vranjskoj Banji, pronašla pištolj. Još jedan mladić je priveden, jer je na društvenoj mreži postavio objavu sa porukom „da je sledeća na redu pucnjava u Sremskoj Mitrovici“. Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova.

Da policija u ovoj situaciji ništa ne prepušta slučaju govori i to da je priveden muškarac iz Lebana koji je pretio sinu, majci i ženi „da će proći kao žrtve masakra“.

Kraljevačka policija je privela V. V. iz Vrnjačke Banje zbog sumnje da je dva puta pretio zaposlenom kod javnog izvršitelja da će baciti bombu, dok su čačanski policajci u stanu I. Ž. pronašli 388 komada municije različitog kalibra, četiri okvira za automatsku pušku, četiri okvira za automat „tompson“, dva okvira za poluautomatsku pušku, formacijski nož za automatsku pušku i jedan pištolj.

I dok je cela Srbija zavijena u crno, nižu se neprimerene reakcije pojedinih korisnika društvenih mreža. U danu kada je ubijeno osam đaka i čuvar pojavio se video u kome se deca „igraju“ tako što pucaju na drugove u učionici. Posebno surove bile su reakcije dece na društvenim mrežama koja su se šalila sa smrću dece, a hvalila ubicu. U mnoštvu komentara vršnjaci su tragediju ocenili frazama iz video-igrica.

Na „Fejsbuku“ je u petak otvorena grupa koja podržava ubicu – Kosta K. Support group i ima 20 članova. Za samo jedan dan profil na „Tik-toku“ koji podržava dečaka-ubicu dobio je čak 21.400 pratilaca, a svih 10 objava zajedno imaju 35.000 lajkova! U opisu piše: „Nisam mogao više da izdržim. Mama, tata i sestra – volimo te“.

U prvoj objavi koja ima gotovo dve hiljade „sviđanja“ i čak 500 komentara osoba koja stoji iza profila nas moli da „se ne šire laži o Kosti i njegovoj porodici“, a u opisu mu poričuje: „Drži se, mali Kosta“. Dalje pokušava da ga opravda za krvoproliće objašnjavajući da „nije mogao više da izdrži, da su krivi drugi koji su ga maltretirali i doveli u stanje da uzme oružje u ruke, vređa majku sa viralnog snimka tokom odavanja počasti žrtvama koja govori da Kosta nije bio žrtva nasilja, već voljeno dete, te da je zločin počinio iz razmaženosti i obesti“.U jednom videu, možda najjezivijem od svih, prikazana je fotografija osmoro ubijene dece uz neprikladan komentar i audio-snimak pucanja koji je napravio neko od učenika.

(Pančevac/Novosti)

TIHO NOĆI MOJE ZLATO SPAVA Devojčica stradala u masakru sahranjena uz melodiju omiljene pesme! Ispratile je i poznate ličnosti VIDEO

ELEKTRODISTRIBUCIJA PANČEVO: U ponedeljak isključenje struje u Pančevu, Kovinu, Omoljici, Crepaji i Vršcu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.