POZNATO STANJE RANJENIH U JUČERAŠNJEM MASAKRU Nastavnica stabilno, dečak nakon celodnevne operacije na raspiratoru!

19:00

04.05.2023

Podeli vest:

printscreen/tw

Nastavnica istorije i dečak i devojčica ranjeni u masakru u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, koji su smešteni u Urgentni centar, su stabilno i dobro, saznaje Kurir. Sve troje su zajedno u jedinici intenzivne nege.

– Nastavnica i ovo dvoje učenika su svesni, komunikativni i razgovaraju između sebe. Lekari i osoblje Urgentnog centra brinu o njima i trude se da ne pominju masakr i sve u vezi s njim. Razgovor doktora i sestara s ovim pacijentima se svodi na terapije, da li im treba nešto, bodre ih uz osmeh i priču o običnim, sitnim stvarima. Trude se da im misli skrenu sa tragedije. Ni deca ni nastavnica ništa ne pitaju o masakru. Telefoni, naravno, nisu pored njih – kaže izvor Kurira.

Četvrti pacijent iz masakra koji je smešten u Urgentni centar je dečak koji je zadobio najteže povrede – grudnog koša, vrata i kičme. On je juče imao dve operacije, koje su trajale od jutra do večeri, dobro su prošle, lekari su maksimalno uradili što su mogli. Dečak ima teške povrede vratnih pršljenova, koji su operisani, a sanirana je i povreda grudnog koša gde je bilo krvarenje.

– Dečak je i dalje na respiratoru, tj. intubiran, trenutno stabilno. O njegovom daljem lečenju odlučuje se konzilijarno – navodi izvor Kurira.

Podsetimo, dečak od 13 godina ubio je juče u školi osmoro učenika i portira, a ranio još šestoro dece i nastavnicu istorije. Troje povređene dece smešteno je u UDK „Tiršova“, a najteže povređena među njima je devojčica koja ima prostrelnu povredu glave.

 

(Pančevac/Kurir)

NOVI DETALJI: Dečak Kosta K. (13) trenirao „airsoft“ pre pucnjave u školi na Vračaru

ZAVRŠENA SEDNICA VLADE SRBIJE Ovo su najnovije ODLUKE posle tragedije u ŠKOLI NA VRAČARU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.