ŽELEZNIČAR UDARNIČKI DO VREDNIH BODOVA: Ubedljiva pobeda protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice

19:05

01.05.2023

Podeli vest:

Pančevac

Fudbaleri Železničara pobedili su u 3. kolu plej ofa Prve lige Srbije Radnički iz Sremske Mitrovice sa 3-0 (0-0) u divnom ambijentu na SC „Mladost”.

Iako je praznik, tribina je bila puna ljubitelja fudbala. U prvom poluvremenu nisu imali mnogo toga da vide, kao da je važnost meča sputala domaće fudbalere, dok su gosti došli sa namerom da se brane. Odmah na početku drugog poluvremena domaći fudbaleri nagoveštavaju da će bodovi ostati u Pančevu. Igrao se 47. minut kada se posle kornera na pravom mestu našao Hajdin koji prosleđuje loptu u mrežu. U 72. minutu Luka Petrović je lepo prošao po svojoj desnoj strani, pravovremeno je uposlio Kordića koji utrčava iz drugog plana i neodbranjivo šutira za 2-0. Najlepši momenat viđen je u 83. minutu. Nikola Lainović je sve sam uradio i kad je stigao do šesnaesterca maestralno šutira i pogađa sam gornji levi ugao nemoćnog golmana Dragićevića.

GJ

Nakon meča trener gostiju Darko Tešović želeo je da bude prvi koji će čestitati Železničaru ulazak u Super ligu.

– Po svemu prikazanom zaslužili ste viši rang. Bila je ovo praznična utakmica, nemam šta da zamerim svojim igračima i jedino mislim da je rezultat previsok u odnosu na prikazanu igru – rekao je Tešović.

Šef stručnog štaba Železničara Vladimir Gaćinović bio je zadovoljan i rezultatom i prikazanom igrom.

– Plašili smo se njihove tranzicije u igri i brzih kontranapada. Zato smo morali na početku meča više da vodimo računa o svom golu i igrali smo visoku zonu. Bili smo strpljivi, čekali smo svoj momenat i dočekali smo da materijalizujemo dobru igru. Možda je ovo bila i naša najbolja takmičarska utakmica – zaključio je Gaćinović.

Četiri kola pre kraja plej ofa IMT je obezbedio ulazak u Super ligu sa 66 bodova. Železničar teoretski još nije, jer se nalazi na drugom mestu sa 62 boda i ima 9 bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Grafičar.

KARATE KLUB MLADOST PONOVO USPEŠAN Mladi Pančevci se vratili iz Novog Bečeja sa pet odličja!

(Pančevac/GJ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.