KRAJ LAJOVIĆEVE TENISKE BAJKE: Srpski teniser poražen od Štrufa u Madridu

16:04

01.05.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Tennis TV

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je od Nemca Jan-Lenarda Štrufa sa 1:2 (7:6 /7:2/, 3:6, ,3:6) u vrlo ravnopravnom nadmetanju za plasman u osminu finala Mastersa u Madridu. Štruf će za plasman u četvrtfinale snage odmeriti sa pobednikom duela Amerikanca Frensisa Tiafoa i Argentinca Pedra Kačina.

Nemačkom teniseru Jan-Lenardu Štrufu trebalo je dva sata i 13 minuta velike borbe da dođe do četvrte pobede u duelima sa Dušanom Lajovićem, koji je dobro ušao u meč ali nije do kraja zadržao maksimalnu koncetraciju.

U vrlo ravnopravno nadmetanje oba tenisera su ušla vrlo samouvereno, pa je prvi set razrešen u taj-brejku u kome je Dušan Lajović na samom startu osvojio dva mini-brejka koja je potom gotovo rutinski sačuvao i sa 7:2 pretvorio u vođstvo u setovima.

U nastavku se situacija promenila kada je u osmom gemu Štruf prvi došao do tri brejk šanse i uspeo treću da pretvori u osvajanje gema i vođstvo od 5:3. Potom je sačuvao prednost za izjednačenje u setovima.

U odlučujućem trećem setu se gotovo ponovila situacija iz drugog, a Nemac je u finišu uspeo da izbori i drugi brejk za ubedljivo osvajanje seta i meča za plasman u osminu finala.

Za ulazak u četvrtfinale boriće se sa pobednikom duela Amerikanca Frensisa Tiafoa i Argentinca Pedra Kačina.

KARATE KLUB MLADOST PONOVO USPEŠAN Mladi Pančevci se vratili iz Novog Bečeja sa pet odličja!

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.