TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U MAĐARSKOJ Srpski autobus upao u jarak kod Kiškunhalasa! Svi smo spavali, a onda se začulo škripanje! FOTO

11:22

30.04.2023

Podeli vest:

police.hu

Težak udes dogodio se u jutros kada je srpski autobus upao u jarak kod Kiškunhalasa u Mađarskoj.

Do saobraćajne nezgode je došlo jutros oko 5 sati kada je autobus, iz za sad anepoznatih razloga prešao u suprotnu traku, a zatim se prevrnuo.

Od 55 putnika koliko ih je bilo u autbousu, čak 15 je povređeno, a među njima je i dvoje dece.

Hitna pomoć prevezla je odmah 12 povređenih u bolnicu, dok je troje zbrinula na licu mesta, prenosi roviden.hu.

„Svi smo spavali u autobusu, ja sam bio u polusnu, čuo sam neko škripanje, kao da je uhvaćena ivica puta. Onda je krenulo prevrtanje. Stvarno su jako brzo došli vatrogasci i krenuli da izvlače povređene kroz šoferšajbnu“, počinje svoju priču Uglješa S. (23), koji je bio u autobusu punom turista kada se desilo prevrtanje rano jutros na auto-putu u Mađarskoj.

Kako je ispričao na licu mesta su odmah bili i Hitna pomoć i policija.

„Potom je krenuo uviđaj. Mi smo oko pola 7 svi već bili ispred autobusa. Vozači su, kako sam čuo, dobro. Sva sreća pa nije bilo mnogo povređenih, neki su na licu mesta zbrinuti, neki su prevezeni do bolnice“, kaže on.

Kako je rekao, ubrzo je stigla i vlasnica agencije, koja je putnicima dala da izaberu da li će nastaviti putovanje ili se vratiti u Srbiju.

„Nekolicina se vratila autobusom koji je došao po njih iz Subotice, a mi ostali smo nastavili putovanje ka Budimpešti novim autobusom“, dodao je on.

Uz reči da mu ništa neće pokvariti ove praznike, koje će provesti s devojkom, Uglješa S. kaže da je već na željenoj destinaciji.

Srpski turisti su inače juče krenuli iz Srbije za Budimpeštu, a plan je bio da se vrate 2. maja. Tokom putovanja planirano je da posete Sentandreju, tropikarijum, da krstare Dunavom i večeraju u čardi.

 

(Pančevac/Kurir)

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD VREOCA: U sudaru automobila i kamiona jedna osoba izgubila život, druga teško povređena! VIDEO

PUCNJAVA U LAZAREVCU: Ranjen mladić, lekari mu se bore za život, na snazi akcija Vihor

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.