DUŠAN BORKOVIĆ ĆE JOŠ JEDNOM PREDSTAVLJATI SRBIJU: Svoju tridesetu sezonu u karijeri će započeti trkom u Portugalu! VIDEO

08:58

28.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Pancevo RTV

Dušan Borković, svoju 30. sezonu počinje na takmičenju TCR Svetskog rangiranja. Najbolji srpski automobilista voziće po TCR evropskom kalendaru gde će skupljati bodove za finalnu trku TCR Svetskog rangiranja koja će se održati u Makau, 19. novembra.

Sezona počinje već predstojećeg vikenda, 27. i 28. aprila, trkom u Portugalu na internacionalnoj trkačkoj stazi Algarve. Našeg asa očekuje ukupno 14 trka u Evropi, tokom kojih će skupljati bodove za finalnu trku i osigurati ulazak u top 60 u konkurenciji od više od 1000 vozača. Ujedno će se rezultati bodovati i za TCR Evropski šampionat.

Borkoviću predstoji veliki izazov budući da će tokom svake trke biti u konkurenciji za vozačima iz različitih šampionata širom sveta.

Finale TCR Svetskog rangiranja će se održavati svake godine, tokom četiri dana, u plej-of formatu i učestvovaće 60 vozača: najboljih 15 vozača klasifikovanih u TCR Svetskoj turi i najboljih 45 vozača klasifikovanih u TCR Svetskom rangiranju do 1. oktobra.

Spisak kvalifikovanih vozača biće objavljen 4. oktobra.

(Pančevac/Rtvpancevo)

MLADI PANČEVAC MARKO MILANOVIĆ OSVOJIO DVA ŠAMPIONATA SRBIJE: Osvojeni trofeji u sve tri šahovske discipline!

VELIKI SKANDAL U MADRIDU! Crno-beli deklasirali Real i upisali drugu pobedu, ali je domaćin izazvao opštu tuču i prekid utakmice! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.