MIŠČEVIĆ I PEROVIĆ SUTRA UJUTRO KREĆU IZ STARČEVA: Za našu decu 11 dana pešice do Ostroga #zanašudecu #putkaSvecu

09:34

28.04.2023

Podeli vest:

Dugogodišnji prijatelji Nenad Miščević i Radovan Perović krenuće u subotu u 6 sati ujutro na hodočašće od Pančeva do manastira Ostrog. Na put će krenuti iz Hrama Svetog Pantelejmona u Starčevu. U Ostrog bi trebalo da stignu 9. maja.

Put je 445 kilometara trajaće 11 dana , krenućemo od pravoslavne crkve, preko Mladenovca, Rudnika, Čačka, Ivanjice, Uvca, Prjepolja, Jabuke, Pljevalja, Đurđevića Tare, Šavnika, Nikšića i na kraju manastir Ostrog.

Pančevci kažu da će put trajati 11 dana, jer planiraju da pešače po 40 kilometara dnevno. Veliko interesovanje je naših sugrađana koji pozdravljaju ovaj čin i žele da pomognu.

Sugrađani koji žele da pomognu dovoljno je da novac uplate na žiro račun Opšte bolnice za Dečije Interno odeljenje  na 840-1318761-87. Do sada je prikupljeno 356.000 dinara.

Sav novac prikupljen na tom putu doniraće Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Pančevu.

Perović ističe da su spontano došli na ideju da krenu na hodočašće.

„Nevidiljiva ruka je postavila znak i ispisala put koji će moga prijatelja Radovana i mene 29.aprila povesti od Pančeva na hodošašće put manastira Ostrog. Snagom uloženom u svaki novi korak na našem putovanju ka Svecu želimo da skrenemo pažnju i na svu našu decu i ljubav, vaspitanje i pažnju koja im je potrebna u današnjem svetu i izazovima koji se stavljaju pred njih. Sa našom decom u srcu i mislima želimo i da pozovemo sve vas da učinimo zajedno najvažniji korak na našem putovanju i pomognemo opremanje Dečjeg odeljenja, Opšte bolnice u Pančevu“, napisao je Perović na svom Fejsbuku.

(Pančevac/TV Pančevo)

HUMANITARNO HODOČAŠĆE ZA BOLNICU U PANČEVU Put od Pančeva do manastira Ostrog za decu, ljubav i vaspitanje

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.