UOČITE PROBLEM NA KOTEŽU 1: Uredan javni prostor obaveza svih

14:31

27.04.2023

Podeli vest:

Pančevac

Kada govorimo o problemima u našem gradu, smeće bačeno tamo gde mu nije mesto neiscrpna je tema, kao i neukusni grafiti, koji umeju da osvanu i odmah nakon što se neki objekat izgradi ili neka fasada uredi. Zašto da nam (ne) bude čisto?

Još jedan primer lošeg vladanja stiže nam s Koteža 1. U blizini kružnog toka, ispred stambenog objekta u čijem je prizemlju nekada poslovala pekara, a sada je u pripremi otvaranje nove, nekom se učinilo da je zgodno da baš tu odloži smeće, iako prekoputa, na samo tridesetak koraka, postoje tri kontejnera. Ovo nije usamljeni primer. Može se to sresti i u ostalim delovima grada, kao i neukusni grafiti koji takođe „krase” objekat na fotografiji.
Izgleda da su oni koji umeju nešto lepo da nacrtaju i savesni, ali zato ovi drugi „vredno rade” prikazujući svoj „skriveni talenat” na javnim površinama. Bude tu uvredljivih, ali i ljubavnih poruka, pretnji, potpisa, čestitki… Čak i da su grafiti umetnički izraz, to ne daje pravo pojedincima da uništavaju tuđu imovinu i narušavaju javni prostor.
Ako želimo da javni prostor bude uredan, potrebno je biti savestan i poštovati pravila, a ne čekati da u zakon budu uvedene strože kazne za ovakvo ponašanje.

(Pančevac)

UOČITE PROBLEM: Sadimo drveće, a ne smeće! Samo savesnim delovanjem svakoga od nas možemo imati grad čijoj će se čistoći diviti FOTO

UOČITE PROBLEM, ALI I REŠENJE: Vidite li vi koliko je dobrote i lepote u samo jednoj kesi okačenoj na kontejner?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.