DRŽAVA ĆE NASTAVITI DA ULAŽE U MLADE: Brnabić primila studente Pravnog fakulteta posle velikog uspeha

16:47

25.04.2023

Podeli vest:

printscreen/Instagram/anabrinabic

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je danas studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu koji su zauzeli drugo mesto na 30. takmičenju „Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot“u Beču, u konkurenciji 378 univerziteta iz više od 80 zemalja sveta.

Takođe, na ovom takmičenju student Marko Došlić dobio je nagradu za jednog od najboljih govornika na takmičenju (Honorable Mention), a beogradski tim je pohvaljen i za jednu od najboljih tužbi (Honorable Mention for Claimant Memorandum) u pisanom delu takmičenja.

Premijerka Brnabić čestitala je studentima i timu nastavnika na postignutom uspehu i istakla da je njihov uspeh velika čast za našu zemlju i za Beogradski Univerzitet.

Predsednica Vlade zahvalila im je na tome kako su predstavljali Srbiju.

Brnabić je naglasila da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u mlade, da bude snažna podrška studentima i dodatna motivacija da nadograđuju stečena znanja i konstantno teže usavršavanju, jer upravo su oni okosnica perspektivne budućnosti naše zemlje.

Studenti su izrazili želju da usavršavaju svoje znanje i veštine na univerzitetima u svetu, a nakon toga da se vrate u Srbiju kako bi doprineli razvoju svoje zajednice i države. Sastanku su prisustvovali i rektor Beogradskog univerziteta prof. dr Vladan Đokić, dekan Pravnog fakulteta Zoran Mirković i mentori tima prof. dr Vladimir Pavić i doc. Dr Milena Đorđević.

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.