PRVI MAJ ĆEMO PROVESTI KOD KUĆE Meteorolozi saglasni da nas ne očekuje lepo vreme za praznik! Pogledajte prognozu za narednu nedelju!

14:24

25.04.2023

Podeli vest:

Od ponedeljka nas očekuje zahlađenje, a sredinom sedmice moguće je dodatno pogoršanje praćeno padavinama koje će trajate makar do 7. maja. Meteorolog Marko Čubrilo objavio je novu vremensku prognozu i otkrio kakvo vreme možemo očekivati u danima koji su pred nama. On je najavio da nas od danas ponovo čeka nestabilno vreme, a početkom maja čak i obilni pljuskovi.

– Sa približavanjem hladnog fronta u noći ka ponedeljku na severu regiona mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. U ponedeljak sa širenjem uticaja frontalnog poremećaja jača destabilizacija atmosfere uz kišu i grmljavinske pljuskove, a biće uslova za lokalne vremenske nepogode, posebno nad istočnim i jugoistočnim delovima regiona gde će biti najtoplije uz maksimume i do oko +25 stepeni Celzijusa – kaže Čubrilo.

Meteorolog Ivan Ristić najavio je na svom Fejbuk profilu kakvo nas vreme očekuje narednih dana: „U utorak i sredu, 25. i 26. aprila, zahlađenje uz pojačan severozapadni vetar, malo sunca a puno oblaka povremeno sa kišom. U sredu popodne prestanak padavina i delimično razvedravanje. Najviša dnevna temperatura u padu i kretaće se u intervalu od 13 do 17 stepeni. Ristić je otkrio da će u četvrtak i petak, 27. i 28. aprila jutra biti vedra i hladna sa minimalnom temperaturom od 1 do 6 stepeni. Od petka toplije tako da će najviša dnevna temperatura sledećeg vikenda u većini mesta biti oko 20 stepeni. Prvomajski praznici donose ponovo oblake, kišu, pljuskove, kiše i svežije vreme!“, napisao je Ristić.

Prema prognozama sajta AccuWeather, za 1. maj možemo očekivati oblačno vreme s maksimalnom dnevnom temperaturom do 19 stepeni. Ostalih dana u nedelji, nažalost, očekuje se kiša, tako da ako ne želite da provedete odmor kući, sada je vreme da isplanirate odlazak iz prestonice tokom predstojećih praznika.

 

(Pančevac)

DANAS KIŠA, GRMLJAVINA I PLJUSKOVI U Pančevu umereno oblačno, duvaće umeren vetar! Maksimalna dnevna temparature 16 stepeni! Uveče moguć i SNEG u pojedinim delovima zemlje!

KIŠA U CELOJ SRBIJI: Evo gde se očekuje najviše padavina i grmljavinska oluja sa gradom

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.