OTVORENA GLASAČKA MESTA NA SEVERU KOSOVA: Ulice sablasno prazne, prisutna samo policija i KFOR VIDEO

08:50

23.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Kosovo Online

Na severu Kosova u sedam časova otvoreni su glasački kontejneri za lokalne izbore na severu Kosova, koje bojkotuju Srbi zbog neispunjavanja zahteva o hitnom formiranju ZSO i povlačenju specijalnih jedinica policije.

Ulice su kako javljaju reporteri Kosova onlajna sablasno prazne, a osim policajaca koji se nalaze pored kontejnera, džipova Kfora i novinara nema nikoga.

Na „biračkom mestu“ 3805B u Severnoj Mitrovici članovi biračkog odbora zatražili su od policije da ne dozvole novinarima da uđu u glasački kontejner i zabeleže u kakvim uslovima će se glasati.

Policija je zahtevala od novinara da se pomere, a intersantno članovi biračkog odbora pričaju samo albanski, iako su po zakonu obavezni da znaju i srpski jezik.

U naselju „Tri solitera“ u Severnoj Mitrovici smeštena su dva kontejnera za glasanje koja menjaju biračko mesto 3805D gde je tokom prethodnih izbora pravo da glasa imalo 10.000 Srba.

Srpska lista je još ranije pozvala narod na severu Kosova da bojkotuje izbore, koje, kako su naveli u saopštenju, organizuje Aljbin Kurti 23. aprila u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Iz Srpske liste su tada poručili građanima da danas ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije režima Aljbina Kurtija, čiji je, dodaju, jedini cilj da sprovođenjem ovih izbora protera Srbe sa severa Kosova i Metohije.

(Pančevac/Kosovoonline)

PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO DIREKTORA ZA STRATEGIJU DANIJELA LASIKA: Korektan sastanak sa generalom, zahvalan sam mu na racionalnom postupanju FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.