PREDSEDNIK NA POLAGANJU KAMENA TEMELJCA SPORTSKOG CENTRA RADNIČKI: Molim da zvanično ime nosi ime Dušana Dude Ivkovića! FOTO

12:54

21.04.2023

Podeli vest:

printscreen/Pink TV

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje danas polaganju kamena temeljca za izgradnju novog sportsko-rekreativnog centra „Radnički“ u Beogradu.

printscreen/Pink TV

Obraćanje predsednika

– Mnogo sam srećan što sam danas ovde. 15 radnika predvođenih Ilijom Krstićem okupilo se u građevinsko-zanatskoj školi i osnovalo „Radnički“ klub. Počelo se, kako se inače počinje s mnogo ambicija, a ne tako puno mogućnosti. Članovi kluba su uvek bili i aktivisti koji su se bavili poboljšanjem uslova radnika. U borbi protiv nacizma čak 118 članova položilo je altar slobode i otadžbine, a 17 se upisalo u istoriju kao narodni heroji – rekao je predsednik.

– Vrednujući tako bogati istoriju, mi smo opredelili veliki novac za izgradnju objekta, koji će biti gotov za dve godine. Za to su najviše zaslužni Dušan Duda Ivković i Rade Mirić. Molim da zvanično ime nosi ime Dušana Dude Ivkovića i da večno ostane njegovo veliko delo upisano u glavama svih nas – istakao je Vučić i rekao da će objekat imati komercijalnu namenu.

Na bini su se uz predsednika našli i sinovi Dude Ivkovića koji su sa njim položili kapsulu.

Đorđe Todorović, najstariji član, obratio se prisutnima, i zahvalio se predsedniku, a u ime članova „Radničkog“ govorio je Aleksandar Kukolj.

– Drago mi je što smo došli u fazu gradnje centra. Danas se ulaže u sport konstantno, posebno sam na tome zahvalan Vladi i predsedniku – istakao je Kukolj.

Ivona Stojanović govorila je u ime sportista.

printscreen/Pink TV

Obilazak gradilišta

Predsednik Vučić trenutno obilazi gradilište, gde je upoznat o tome kako će izgledati sportsko-rekreativni centar.

– Ima li ovde mesta za tolike kvadrate – upitao je predsednik, na šta je dobio odgovor da su brojke impresivne.

– Samo hala će da prima preko 1.000 ljudi – kazao je Vučić.

– Duda je uradio veliku stvar, na to će biti ponosni njegova supruga i dečaci – istakao je predsednik i dodao da je „Radnički legendaran klub“.

– Radnički je dao takve košarkaške majstore – kazao je Vučić i dodao da će ovo biti „idealno mesto“ i da je ponosan na to.

– Ovo su infrastrukturne stvari koje će da budu čudo. Mi moramo da ulažemo više i očekujemo bolje rezultate. Mislim da je ovo mnogo važno. Završićemo ovo za dve godine. Ovo će biti za uživanje svima – rekao je predsednik.

Vučić je potom porazgovarao sa izvođačima radova.

Poklon za predsednika

Predsednik je od boksera dobio na poklon „povelju“ i knjigu.

 

O projektu

Projektom je predviđena izgradnja savremenog sportskog objekta sa dvoranom kapaciteta od 1025 gledalaca, uključujući administrativni deo i niz pratećih komercijalnih namena.

Prema navodima, sportski kompleks će imati ukupnu bruto izgrađenu površinu od 18.753 kvadratnih metara, od čega 11.850 kvadratnih metara čini nadzemni deo, a 6.904 m2 je u podzemnim etažama.

Posedovaće multifunkcionalnu sportsku dvoranu sa 1025 mesta, predviđenu za održavanje košarkaških, rukometnih i odbojkaških utakmica kao i drugih manifestacija koje ne moraju biti isključivo sportske.

U okviru ove funkcionalne celine nalazi se i ulazni hol sa biletarnicom, toaletima za posetioce, punktovima za osveženje i fast food-om, i svi i prateći sadržaji (svlačionice sa sanitarnim prostorijama i tuševima za dva tima, trenere, sudije, delegate) i prostorijama za ambulantu, ostave za rekvizite i slicno.

Ispod sportske dvorane projektovana je garaža u tri etaže ukupnog kapaciteta 187 parking mesta.

 

(Pančevac/Novosti)

PREDSEDNIK VUČIĆ SA BRAMERCOM: Naša zemlja kao i uvek do sada ozbiljno nastavlja saradnju sa Mehanizmom FOTO

VUČIĆ OTKRIO DA OD 27. MAJA NEĆE BITI NA ČELU SRPSKE NAPREDNE STRANKE: Sledi skupština SNS i verujem da ćemo izabrati novo rukovodstvo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.