NOVAK POSLE PREOKRETA DO ČETVRTFINALA: Srpski as uz dosta muke savladao mladog Francuza

18:45

19.04.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: novakdjokovickingoftennis

Pobeda Novaka Đokovića u drugom kolu turnira u Banjaluci.

Po izuzetno teškoj podlozi za igru, Novak Đoković je nekako uspeo da savlada Luka Van Aša, mladog 18-godišnjeg francuskog tenisera, sa 2:1 u setovima, bilo je 6:7 (4), 6:3 i 6:2.

Tribine u Banja Luci su bile prepune, svi su želeli da vide najboljeg tenisera na svetu i gledali su jednu zanimljivu partiju, ali su igrači imali dosta problema jer podloga nije bila najbolje pripremljena za igru, pa loptica nije odskakala kako je očekivano.

Mladi Francuz je bio bolji u jednom trenutku, održavao je svoj servis na visokom nivou, a onda u devetom gemu prvog seta je napravio brejk na opšte iznenađenje svih na stadionu!

Imao je 30:15 u sledećem gemu na svoj servis, bio na dva poena od osvajanja seta, ali je onda Novak iskoristio svoje iskustvo i kvalitet i preokrenuo sve na svoju stranu, izjednačio je na 5:5.

Dobio je Novak lagano bez izgubljenog poena naredni gem za 6:5, a onda je uspeo da stigne do tri set lopte, ali je Van Aš uspevao da sačuva živu glavu u prvom setu.

U taj-brejku Novak je poveo sa 3:1, ali je Francuz vezao tri poena, pa je neizvesnost i dalje bila potpuna. Ipak, novi mini-brejk je bio dovoljan mladiću da osvoji prvi set!

U nastavku se očekivao pad mladog tenisera i konačno se i desio.

Novak je napravio brejk za 2:1, održavao ga do samog kraja, iako Van Aš nije odstupao i davao je sve od sebe da oteža Srbinu posao. Ipak, ponovo je poklekao u devetom gemu drugog seta, Novak je lako došao do 0:40, na kraju uz dva brejka osvojio drugi set i jasno je bilo ko je favorit u nastavku.

Nije dobro krenulo po Novaka jer je Aš napravio brejk već na startu, ali je Novak sa četiri uzastopna gema hitao ka četvrtfinalu.

Tamo će igrati protiv pobednika duela Lajović – Barere.

(Pančevac/Sportske)

SJAJNE VESTI ZA SVE PARTIZANOVE NAVIJAČE: Željko Obradović i naredne sezone u Partizanu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.