UHAPŠEN TURSKI DRŽAVLJANIN U LESKOVCU: Izazvao tešku saobraćajnu nesreću, njegov saputnik poginuo

16:12

19.04.2023

Podeli vest:

MUP

Policajci u Leskovcu uhapsili su turskog državljanina T. T. (52) iz Izmira zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Sumnja se da je 12. aprila, upravljajući putničkim vozilom „kia sorento“, izazvao saobraćajnu nezgodu kada je sleteo sa kolovoza i udario u betonski stub. Tom prilikom, šezdesetsedmogodišnji putnik iz vozila je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, dok je pedesetjednogodišnji muškarac, koji je sedeo na mestu suvozača, zadobio teške telesne povrede.

T. T. je, nakon oporavka u Kliničko – bolničkom centru u Nišu, uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu u Leskovcu.

On je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu saslušan u prisustvu tumača i branioca i izneo je odbranu, nakon čega je tužilaštvo predložilo određivanje mere zabrane napuštanja boravišta, odnosno teritorije Grada Niša i Republike Srbije, uz oduzimanje putne isprave i lične karte, s obzirom na to da je je osumnjičeni državljanin Turske.

Tužilaštvo je u međuvremenu već preduzelo dokaznu radnju veštačenja, odredilo saslušanje svedoka, nakon čega će biti preduzete i druge neophodne radnje, a sve u cilju efikasnog i ekonomičnog okončanja postupka.

(Pančevac/Telegraf)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.