LEPA I OBRAZOVANA Dragana Kosjerina jedna od najškolovanijih voditetljki u Srbiji! Evo šta je završila i gde je počela karijeru! FOTO

10:06

19.04.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Jedna od najlepših voditeljki u našoj zemlji, Draga Kosjerina, nikada nije javno govorila o prošlosti i karijeri pre nego što je postala poznato TV lice.

O poreklu i karijernom putu Dragane Kosjerine malo se zna, danas je urednik i voditelj na Radio-televiziji Srbije, a svoje prve televizijske korake napravila je na televiziji „Sport Klub“ gde je radila kao sportski novinar.

Lepa voditeljka rođena je 22. avgusta 1987. godine u Sarajevu, ali se već sa pet godina preselila u Beograd.

printscreen/RTS

Pre novinarstva, Dragana se bavila manekenstvom i to od 17. godine. Nakon niza uspeha, 2004. je osvojila titulu „Miss Teen“ i bila je jedan od top modela agencije „Models“.

Njena prvobitna želja bila je da bude stomatolog, ali je nakon završene srednje Zubotehničke škole, u kojoj je bila odličan đak, odabrala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. To joj nije pošlo za rukom i voditeljka je upisala Fakultet za kulturu i medije, na kojem je i diplomira, a potom završava master akademske studije pri UNESCO katedri za kulturnu politiku i menadžment na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Od 2014. godine Kosjerina je postala voditeljka zabavnog programa na RTS-u, ali je radila i na emisijama Sportski dnevnik, a potom i Nedeljno popodne.

Trenutno vodi kviz „Ja volim Srbiju“ i emisiju „Luda noć“. Vodila je Jutarnji program od 2016. do kraja 2019 godine, a 2018, 2019. i 2020. je bila među voditeljima „Beovizije“.

 

(Pančevac/Nportal)

VODITELJKA SLAGALICE ZARADI 15.900 EVRA ZA 10 DANA Predsednik Upravnog odbora RTS-a otkrio koliko zarađuju voditelji na Javnom servisu!

U PETE NIŠANI, U NOS GAĐA Voditeljka Dragana Kosjerina propala u zemlju od blama u kvizu zbog odgovora na ovu ZAGONETKU!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.