OVO SU PRVE SLIKE POPLAVLJENOG PODRUČJA KOD POŽEGE: Meštani se mole Bogu da stanu padavine, voda preti da ugrozi kuće! FOTO

14:09

18.04.2023

Podeli vest:

RINA.rs

Zbog izlivanja Zapadne Morave alarmantno stanje je u požeškim selima Pilatovići i Prijanovići, gde voda preti da stigne i do naseljenih domaćinstava.

RINA.rs

– Samo gledamo u nebo i Bogu se molimo da padavine konačno stanu, u suprotnom moraćemo da spasavamo šta se spasiti bude moglo. Uvek strepimo kad je u pitanju Zapadna Morava, da ne poplavi sve što imamo, kažu meštani.

RINA.rs

Zapadna Morava koja se izlila na ovoj teritoriji od jutros je poplavila preko 50 hektara poljoprivrednog zemljišta, kao i opštinski put između Prijanovića i Pilatovića koji dalje vodi ka Čačku.

RINA.rs

– Izvršen je obilazak reka. Za sada sve reke u svojim koritima sem Zapadne Morave koja je se izlila u Pilatovačkom polju. Poplavljena je veća površina u Pilatovačkom polju, ali za sada nema ugroženih lica i stambenih objekata, kaže zamenik predsednika opštine Požega Ivan Rosić.

RINA.rs

Usled opasnosti od daljeg izlvanja obavljen je razgovor sa potencijalno ugroženim stanovnicima i data su im jasna upustva za ovakve situacije, a na teren su upućene nadležne ekipe.

(Pančevac/RINA)

NOVI NAPAD NA KOSOVU! Eksplozivna naprava bačena na crkvu Svetog Pantelejmona u Prizrenu!

KUCANJE VASKRŠNJIM JAJIMA POD VODOM! Čačani zaronili u Zaovinsko jezero i ispoštovali srpske običaje! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.