PREDSEDNIK VUČIĆ ČESTITAO VASKRS: Čuvajući veru branimo naše državne interese i doprinosimo razvoju Srbije

10:43

14.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/Instagram video/avucic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima. Čestitke su uputili i ministri u Vladi.

Neka Praznik nad praznicima u kome slavimo radost večnog života bude nepresušni izvor snage i optimizma. Čuvajući svoju veru i tradiciju i snažeći vrline mira ljubavi i tolerancije – zajedničkim trudom, strpljenjem i mudrošću branimo naše državne interese i doprinosimo razvoju Srbije – ističe se u Vučićevoj čestitki koju je prenela pres-služba predsednika Republike.

„Srpski narod nalazi se u stalnoj situaciji borbe za sopstveni opstanak, očuvanje duha i snage nacije i zato, Vaša svetosti, verujem da će praznične molitve i liturgije doprineti našem jedinstvenom odgovoru svima koji žele poniženje i nestanak Srbije”, naglasio je Vučić.

Kako je naveo, u vremenu izazova koji se, kao i pred celom svetskom zajednicom, postavljaju i pred našom zemljom, očuvanje mira i stabilnosti predstavlja nepokolebljivo svedočanstvo Istine i Ljubavi Božije.

Čestitajući Vam Vaskršnje praznike, želim da ih provedete u miru, ljubavi i radosti – zaključio je Vučić.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je povodom Vaskrsa čestitku Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, episkopu vojnom gospodinu Arseniju i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti. U čestitkama se kaže:

– Vaša Svetosti, u ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i svoje lično, srdačno Vam čestitam nastupajući Praznik nad praznicima koji za pravoslavni svet, kao i sve hrišćane, predstavlja radost nad radostima – svesvetlo Hristovo Vaskrsenje – napisao je Vučević.

I potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture Maja Gojković uputila je čestitku građanima, vernicima i sveštenstvu koji slave Vaskrs.

– Svim građanima upućujem srdačne čestitke povodom velikog hrišćanskog praznika, u uverenju da će duhovna snaga Vaskrsa, simbolični trijumf života, biti nadahnuće da u ovim teškim vremenima prevaziđemo sve izazove i iskušenja – navodi Gojkovićeva.

Vaskrs je čestitao ministar prosvete Branko Ružić.

– Vaskrs je simbol novog početka i praznik nade i ljubavi. Dan koji se proslavlja u krugu najmilijih i najbližih, s mirom u duši i ljubavlju u srcu. Neka nas ovaj sveti dan podseti na najveće vrednosti našeg društva, kao što su novo rađanje, zajedništvo, međusobno razumevanje i nesebično davanje. Radujmo se, praštajmo i poštujmo jedini druge. Hristos vaskrese! – poručio je Ružić.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović čestitao je predstojeći Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima u Republici Srbiji koji slave.

(Pančevac/RTS)

NEĆEMO DOZVOLITI PROTERIVANJE NAŠEG NARODA: Predsednik Vučić podelio video nakon razgovara sa Srbima na KiM

NEKA VASKRŠNJI PRAZNICI BUDU NADAHNUĆE DA ZAJEDNIČKI UNAPREDIMO NAŠU ZAJEDNICU Stvenović i Kiš čestitali Uskrs svim vernicima koji slave po julijanskom kalendaru

NEKA NAS OVAJ PRAZNIK PODSETI NA TRADICIONALNE VREDNOSTI Stevanović i Kiš uputili Uskršnju čestitku svim vernicima koji slave po gregorijanskom kalendaru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.