KAKAV ŠOK! Novak Đoković ispao sa turnira u Monte Karlu, Museti bolji u tri seta od našeg asa!

20:36

13.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Tennis TV

Novak Đoković je poražen u osmini finala mastersa u Monte Karlu od Lorenca Muzetija sa 2:1 u setovima. Prekid, sudijske greške i publika koja je bila sve vreme protiv Srbina obeležili su duel.

Jako neobičan i dug meč odigrali su Novak Đoković i Lorenco Muzeti. Viđen je neobično veliki broj brejkova. Vetar je otežavao posao obojici, a zanimljivo je da su oba seta počela serijom brejkova.

Ipak, senku na uzbudljiv duel bacila je odluka sudije Arijel Tort u osmom gemu drugog seta. Museti je izbacio loptu u aut, a sudija nije znala koji je tačno trag, pokazala je pogrešan, a Novak je upao u raspravu sa njom, navijači su zvižducima počastili Srbina. Oko sokolovo je pokazalo da je Novak bio u pravu, ali ni žučna rasprava nije pomogla.

U prvom gemu na meču Đoković je imao duplu servis grešku na startu. Evidentno je bilo da ga muči desna ruka koja je bila bandažirana. Ipak, uspeo je svoj gem da dobije, te nakon toga i Lorenco Muzeti svoj i to „nulom“.

Nije to mnogo pokolebalo Novaka Đokovića koji je brzo napravio brejk. U četvrtom gemu imao je prvu brejk loptu na meču, izašao je na mrežu Muzeti i poslao dijagonalu u aut. Nastavio je Srbin sa pritiskom i on mu je u nastavku doneo prvi brejk – 3:1.

Nije dugo Novak Đoković priliku da uživa u stečenoj prednosti. Već u narednom gemu na isti je način odgovorio Italijan. Na 30:40 uspeo je da napravi brejk. Treći gem u nizu u kome su navijači mogli da vide brejk. Ovoga puta napravio ga je Đoković, imao je dve brejk lopte, a Italijan ga je nagradio duplom servis greškom – 4:2.

Srbin je konačno potvrdio svoj brejk. Došao je do 40:15, onda jednim snažnim servisom uspeo da pošalje rivala daleko iza linije, nakon čega nije mogao ništa da uradi. Dodatno je Italijanu posao otežao vetar koji je u toku meča dolazio do 150 kilometara na čas.

Sedmi gem doneo je dve set lopte Đokoviću. Uspeo je italijanski igrač da odoli njegovim naletima i produži set za još jedan gem.

I na svoj servis je Novak imao set loptu, odbranio se Italijan, koji je potom došao do brejk lopte. iskoristio ju je – 5:4.

Zaigrao je potom kao u transu Đoković. Došao do nove tri set lopte. Četvrtu nije iskoristio u prvom setu, nije ni petu. Šesta je bila sreća po Đokovića, koji na kraju ipak pravi brejk i dolazi do prvog seta – 6:4.

Nije mnogo Italijana poljuljao gubitak prvog seta. Došao je do dve gem lopte na 15:40. Onda je proradio onaj „srpski inat“, te je Novak uspeo da se odbrani – izjednačenje. Više od toga nije uspeo Nole, pošto je nakon toga napravio dve greške, brejk za 0:1 u drugom setu napravio je Lorenco Muzeti.

Sačuvao je Đoković prisebnost u drugom gemu drugog seta. Napadao rivala, uspeo da dođe do dve brejk lopte, iskoristio je drugu.

Šesti brejk u nizu gledali su navijači na ovom meču. Još jednom je Đoković uspeo da odgovori rivalu i ponovo izjednači – 2:2 bilo je u drugom setu.

Potvrdio je potom, brejk Đoković, a nakon toga napravio još jedan, vodio je 4:2. Rival je uspeo da odgovori i šesti gem dobije. Imao je tri brejk lopte, prvu nije iskoristio italijan, drugu jeste. Neverovatno zvuči podatak, ali to je bio 11. brejk u meču.

Velika nepravda viđena je u osmom gemu. Đoković je tada u najmanju ruku pokraden. Sudija Arijel Tort je pokazala da je poen za Muzetija, usledila je duga rasprava, zvižduci sa tribina počastili su Novaka, pokazivao je sudiji da je pogledala pogrešan trag, ona nije želela ni da čuje, na kraju se iz snimka oka sokolovog videlo da je Novak bio u pravu. Usledio je potom i brejk Italijana za 4:5.

Pokazao je potom veliku mentalnu snagu Srbin. Đoković je uspeo da napravi brejk. Imao je zaostatak 30:0, uspeo je da dođe do gem lopte, potom dođe do izjednačenja. Treba istaći i to da su mu tada navijači u potpunosti okrenuli leđa. Skandirali su „Lorenco, Lorenco“, a Novakove poteze pratili zvižducima.

U narednom gemu još jedan brejk, pravi ga Muzeti koji je poveo 5:6. U narednom gemu uspeo je Muzeti da izjednači na 1:1 u setovima.

Na startu trećeg seta Đoković je konačno dobio jedan gem bez mnogo problema, uspeo je da povede. Na isti način odgovorio je Lorenco, a nakon toga usledio je prekid zbog kiše. Nakon jednočasovnog prekida nastavljen je meč, Novak je dobio gem.

Usledio je po jedan gem za obojicu, a nakon toga svoj servis za 3:2 dobio je „nulom“ Đoković. Napravio je Muzeti brejk na 4:4, a potom je Novak uspešno servirao i „nulom“ pritisak prebacio na rivala koji je servirao za meč. Velika drama u desetom gemu trećeg seta je viđena. Đoković je prvo morao da spašava dve meč lopte, potom je propustio brejk loptu. Imao je potom treću priliku Italijan za meč.

(Pančevac/Novosti)

NOVAK PRIREDIO ŠOU U MONTE KARLU! Pre meča sa Italijanom odlučio je da se zabavi: Maskirao se u popularnog repera i sve šokirao! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.