NA KOGA ĆE PARTIZAN U TOP 8 EVROLIGE? Mnogo toga će se znati nakon današnjih mečeva!

15:38

13.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/EUROLEAGUE BASKETBALL

Zavesa na regularni deo sezone!

To je to – došli smo do završnog čina ligaškog dela Evrolige, kada ćemo dobiti odgovor na pitanje koje mnoge zanima – ko će na koga u plej-ofu! Od prošlog petka znamo da će Srbija u ovom delu takmičenja imati predstavnika, jer je Partizan našao mesto među osam najboljih, ali se i dalje ne zna ko će mu biti rival. E, odgovor na to pitanje saznaćemo u petak od 20.30 sati posle duela crno-belih sa Panatinaikosom.

Tim Željka Obradovića u poslednje vreme deluje praktično kao kaznena ekspedicija, budući da je dobio tri od četiri najbolje ekipe Evrolige u poslednja četiri kola. Pred crno-belima su tako pali Olimpijakos, Real i Monako, dok je jedini poraz upisan protiv Barselone. I to je jedan od razloga zašto ćemo tim iz Humske gledati u borbi za fajnal-for.

E, sad, važno je pitanje i ko će mu biti na putu do završnog turnira, koji se ove godine održava u Litvaniji. Opcija je više i ništa se neće znati do samog kraja.

Ono što se sada zna, jeste da će Partizan, šta god da uradi protiv Panatinaikosa, sigurno biti sedmi, jer Žalgiris i Baskonija ne mogu da ga preskoče. Ali, isto tako se zna i da može da napreduje za poziciju, možda i dve. Samo, za tako nešto moraju da se poklope rezultati.

Kada je reč o drugom srpskom predstavniku, Crvenoj zvezdi, ona nije uspela da se domogne mesta u Top 8, budući da je sve šanse izgubila tri kola pre kraja. Stiče se utisak da je došlo do kasnog buđenja, budući da su ubeležene četiri vezane pobede – protiv Valensije, Baskonije, Asvela i na kraju Olimpijakosa.

Jednostavno, rivali su previše umakli, pa ni ta serija pobeda nije mogla da garantuje povratak u trku. Šansu je četa Duška Ivanovića izgubila mnogo ranije, kada je gubila neke dobijene utakmice, poput onih protiv Panatinaikosa i Bajerna, ili kad je doživela šamar kod kuće protiv Albe. Sve te kikseve takmičenje poput Evrolige ne prašta.

Napomenimo i to, kolo pre kraja poznato je šest od osam učesnika plej-ofa, a za poslednja dva mesta se bore Fenerbahče, Baskonija i Žalgiris. I, naravno, rasplet ligaškog dela Evrolige možete da pratite samo uz Sport klub.

EVROLIGA, 34. KOLO

ČETVRTAK

19.00 Alba – Asvel
19.00 Crvena zvezda – Fenerbahče
20.00 Olimpijakos – Baskonija
20.05 Makabi – Real Madrid
20.45 Virtus – Milano

PETAK

19.30 Efes – Monako
20.30 Barselona – Valensija
20.30 Bajern – Žalgiris
20.30 Partizan – Panatinaikos

(Pančevac/Sportske)

SRBIJA IDE NA SVETSKO PRVENSTVO: Rukometašice i u revanšu ubedljive protiv Turske

NOVAK PRIREDIO ŠOU U MONTE KARLU! Pre meča sa Italijanom odlučio je da se zabavi: Maskirao se u popularnog repera i sve šokirao! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.