NOVAK SAVLADAO GAHOVA, PA KRITIKOVAO SEBE: Igrao sam ružan tenis, trebaće mi malo vremena da se naviknem na podlogu

18:42

11.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Tennis TV

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković prošao je u drugo kolo ATP Mastersa u Monte Karlu, pošto je u dva seta izbacio malo poznatog ruskog tenisera, Ivana Gahova – 2:0 (7:6, 6:2)!

Odigrao je Novak veoma nervozno u prvom setu, čega je bio svestan i u svojoj izjavi posle meča. Ipak, najvažnije je da je posao na kraju obavljen na pravi način.

– Da, verovatno bismo mogli da kažemo da sam igrao ružan tenis danas. Nisam igrao najbolje u prvom setu. Zbog uslova i svega, malo je bilo i vetra danas. Drugačije je trenirati, a onda igrati prvi meč na šljaci. Nisu isti odskoci, nepredvidivo je, ali sam zadovoljan kako sam sredio svoje živce i prošao u dva seta.

Kaže da nikada ranije nije video kako igra njegov današnji rival, zbog čega je bilo posebno problematično.

– Nikada nisam gledao kako Ivan igra pre danas. Malo sam video šta igra juče, ali on je mlad igrač, dolazi sa čelindžer tura. Osvojio je turnir prošle nedelje, osećao se dobro, nekarakteristično igra za ruski tenis, sa dosta spina. Ima dobar forhend i bekhend, dobar je protivnik za danas, ali sam srećan.

Podloga je drugačija, samim tim i odskoci lopte, koji su pravili probleme Đokoviću.

– Drago mi je što sam započeo ovaj turnir sa pobedom, ali najavljivao sam da će prvi ili drugi meč biti najteži za mene, pogotovo na šljaci, jer se ovde ne zna kako odskače lopta, naravno ako nisam dugo bio na podlozi. Svašta je moglo da se desi, bio sam nervozniji, ali sam uspeo da završim meč u dva seta i da prođem u naredno kolo.

(Pančevac/Telegraf)

NAKON FINALA U EŠTORILU, KECMANOVIĆ ODMAH ISPAO U MONTE KARLU: Lorenco Museti sa 2:0 bolji od našeg tenisera

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.