MIRAN PORODIČNI ČOVEK, BEZ MRLJE U KARIJERI Petković nakon napada na još jednog Srbina na KiM: Kurti očigledno ne želi mir, želi da izazove teror!

10:36

11.04.2023

Podeli vest:

printscreen/Pink

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković najoštrije je osudio napad na Srbina Milana Jovanovića, na koga je sinoć kosovska policija Rosu pucala kod Bistričkog mosta.

– On je zadobio prostrelnu ranu i u stanju šoka je prebačen u KBC Kosovska Mitrovica i tamo je operisan. Reč je o mirnom čoveku, koji je porodičan, otac troje dece, taksista, nema nikakvu mrlju u karijeri. Čuo sam se jutros sa njegovom sestrom Nadicom, u kontaktu sam sa našim lekarima i pratićemo stanje Jovanovića. Na tom ozloglašenom, nelegalnom punktu kod Bistričkog mosta, kosovska policija svakog dana zaustavlja i maltretira Srbe, i ne samo tu, već i na drugim mestima na severu KiM. Mi smo više puta upozoravali i govorili da kosovska policija nema prava da bude na severu KiM, nemaju pravo da sa dugim cevima budu prisutni tu. Priština i Aljbin Kurti ne haju za to, krše sve sporazume. Žele dodatno da isprovociraju nekakvu neodmerenu reakciju Srba na KiM. Tenzije i kriza su potrebni samo Prištini i Kurtiju, to je jedini način da izbegne formiranje ZSO – kazao je Petković.

printscreen/Kosovo online

Direktor Kancelarije za KiM kazao je da je bilo preko 300 incidenata od kada je Kurti došao na vlast.

– Što kosovska policija ne pokaže snimke sa kamera kod Bistričkog mosta. Imate čoveka koji mrava nije zgazio. Na njega je pucano iz čista mira. Oni se tako ponašaju prema Srbima na severu KiM, napadaju mladiće, napadaju decu, napadaju stare – rekao je Petković, komentarišući reakciju kosovske policije da nemaju veze sa ovim događajem.

Printscreen/Kosovoonlie

– Ovo je po ko zna koji put da je pala srpska krv. Kurti očigledno ne želi mir, želi nasilje, želi da izazove teror. Činimo sve što je do nas da sačuvamo mir i bezbednost. U trenucima kada imamo ovakve napade, sve je pokazatelj da nemate kredibilnog sagovornika sa druge strane koji je spreman da ide u procesu normalizacije odnosa – kaže direktor Kancelarije za KiM.

– Milanova rana je sa desne strane grudnog koša i par milimetara ga je delilo od toga da izgubi život. Njega je Bog sačuvao. Svaki put je tako. Svaki put Priština ili ocrni Srbe ili kažu da nemaju veze sa tim. Ja im ništa ne verujem. Njihovo prisustvo na severu KiM isključivo ima za cilj da izazovu nerede i napade na Srbe – kaže Petković i dodaje da je ranjeni Srbin u stabilnom stanju.

 

(Pančevac/Novosti)

UŽAS KOD KOSOVSKE MITROVICE Pripadnici ROSU ranili Srbina u vozilu! Hitno je operisan i van životne opasnosti! FOTO i VIDEO

TRAGEDIJA U BORU Poginuo radnik TIR-a! I. S. (41) pod nerazjašnjenim okolnostima izgubio život na radnom mestu! Oglasila se kompanija Ziđin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.