ZAGREBAČKI FOTOGRAF OBJAVIO NOVI NASTAVAK ROMANA Damir Hoyka predstavio 3. deo Pustolovina Tizi Enili u zoološkom vrtu! FOTO

09:29

11.04.2023

Podeli vest:

promo/ Eni Lea Hoyka

Damir Hoyka, jedan od najaktivnijih hrvatskih fotografa, objavio je treći deo svog romana o radoznaloj djevojčici Tizi Enili, koji je u ponedeljak predstavio na neuobičajenom mestu, na Zebrinom trgu kod nastambe lavova u zagrebačkom zoološkom vrtu.

Likovi romana Pustolovine Tizi Enili 3: Uspon života čitaoce će odvesti u jedno od ključnih razdoblja istorije Zemlje i upoznati ih sa naučnim činjenicama.

Tizi pohađa školu u sklopu naučnog instituta Nova era, kojem je misija omogućiti čovečanstvu napredak i kvalitetniji život, uz stav da svako ima barem neku sposobnost kojom svet može učiniti boljim. Svaki učenik tamo može razviti pune potencijale i neće proći „ispod radara“.

promo/ Eni Lea Hoyka

U trećem nastavku roman donosi priču o čudesnim bićima iz doba koje junaci posećuju, prateći liniju razvoja Homo sapiensa.

„Dok će se jedni verovatno pitati da li je moguće da su mesta na kojima danas živimo nastanjivala toliko neobična bića, drugi će biti začuđeni izgledom naših predaka“, napominje se u najavi.

promo/ Eni Lea Hoyka

Kako se dodaje, to zabavno-edukativno delo može poslužiti i kao svojevrsni instrument za sticanje znanja, motivaciju i nadahnuće, brže funkcionisanje u stvarnom svetu, u kojem učenje i stvaranje postaju zabava, a radoznalost pokretač.

Pustolovine Tizi Enili su zabavno-edukativni roman u nastavcima za čitaoce od sedam do osamnaest godina. Prva dva dela romana dobila su preporuku Ministarstva nauke i obrazovanja u Hrvatskoj, a mnogi ih profesori i roditelji koriste kao edukacijski sadržaj.

(Pančevac)

SAVETI ZA FARBANJE USKRŠNJIH JAJA: Kako da ljuska ne pukne, kako ih izbeliti i kako znati da su jaja sveža?

OVAJ PAS JE ZAMENIO LOGO PLAVE PTIČICE NA TVITERU Njegova vlasnica objavila fotografiju ne sluteći da će postati svetska internet senzacija!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.