ZVEZDA STAVILA RUKU NA PEHAR: Crveno-beli novom pobedom na pola koraka od šampionske titule

20:20

10.04.2023

Podeli vest:

printscreen/Arena

Crvena zvezda je nastavila sa pobedama u Mocartbet Superligi Srbije, a najnovija ju je dovela vrlo blizu nove šampionske titule – savladan je kragujevački Radnički 1923, i to rezultatom 2:0, pa aktuelni prvak sada, uz utakmicu više, ima čak 23 boda više od najbližih pratilaca, TSC-a i Čukaričkog.

Ako oni u utorak ne ostvare pobede, TSC u gostima proptiv Voždovca, a Čukarički kod kuće protiv Partizana, onda će Zvezda i pre početka plej-ofa koji se odvija kroz sedam kola postati prvak Srbije, jer niko neće moći da je do kraja sezone nadmaši.

Pobeda protiv Radničkog, koji je kao osmi na tabeli i sam učesnik superligaškog plej-ofa, ostvarena je uz sjajan pogodak Aleksa Viga i, u završnici, „potvrdu“ od strane Stefana Mitrovića, ali i nekoliko dužih perioda meča u kome su Kragujevčani bili za nijasnu opasniji rival. U prvom poluvremenu, ne toliko u drugom.Zvezda je na početku opsedala gol rivala, kako po desnoj strani, tako i po levoj gde su dobro sarađivali Ivanić i Katai, a nakon što je Kangva s tog krila iz slobodnog udarca pogodio bližu stativu, dogodio se i pogodak:Lopta se od okvira gola odbila kroz sredinu šesnaesterca, napustila ga, a na nju je na oko 20-ak metara natrčao Zvezdin argentinski bek i izvanrednim šutem doneo 1:0.

Da li su domaći igrači tada pomislili „gotovo je“, ili su gosti shvatili da ih samo majstorija može matirati ako ostanu dosledni sebi, tek – slika na terenu počela je da se menja. Odlično organizovana odrbana Radničkog unosila je nervozu u redove crveno-belih, čiji je golman Milan Borjan sve češće strepeo usled solidnih kontanapada suparnika.Ipak, Zvezdin bedem nije poklekao, a posle velikog predaha imao je i manje posla, jer je ostatak tima nešto konkretnije počeo da primenjuje zamisli trenera Miloša Milojevića.
Inicijativa domaćih je ponovo bila na delu, mreža se plela oko gola kragujevačkog tima, a nju je posle nekoliko dobrih prilika crveno-belih zatresao rezervista.Igrao se 78. minut kada je Stefan Mitrović s leve otišao na desnu stranu napada, tamo dobio loptu, pobegao čuvaru i preciznim, dijagonalnim šutem postavio konačan rezultat.

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.