SARADNjA NAUČNOG-TEHNOLOŠKOG CENTRA NIS-a I „TRANSNAFTE” Višedecenijsko iskustvo na usluzi

14:32

10.04.2023

Podeli vest:

NIS

 

Predstavnici Naučno-tehnološkog centra NIS-a i Akcionarskog društva za transport nafte naftovodima i transport nafte produktovodima „Transnafta” potpisali su Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji. U ime Naučno-tehnološkog centra sporazum je potpisao Leonid Stulov, direktor Naučno-tehnološkog centra NIS-a, a u ime „Transnafte” dr Bogdan Kuzmanović, v. d. direktora. Tokom potpisivanja memoranduma zajednički je ocenjeno da Naučno-tehnološki centar može da pruži širok spektar usluga neophodnih za razvoj „Transnafte” u poslovima izgradnje naftovoda i produktovoda, u kojima Departman za projektovanje infrastrukture NIS-ovog centra ima višedecenijsko iskustvo.
Da podsetimo, Naučno-tehnološki centar je zavisno društvo NIS-a, sa oko 400 zaposlenih, čiji je osnovni zadatak naučno-tehnološko praćenje delatnosti kompanije i obezbeđenje inovacija u okviru podrške njenom poslovanju. Pored stručnosti zaposlenih, opremljenost, profesionalnost i inovativnost su važni koraci koji omogućavaju ostvarenje cilja NTC-a, a to je snabdevanje znanjem i podacima kao glavnim inputom za dalji razvoj biznisa. Ove vrednosti obezbedile su kompaniji saradnju s brojnim domaćim i međunarodnim obrazovnim institucijama, kao i s prestižnim međunarodnim kompanijama kao što su „Schlumberger”, „Halliburton”, „Paradigm”. U sastavu Naučno-tehnološkog centra rade i dve laboratorije: laboratorija „Upstream”, koja se bavi analizama jezgara, fluida i stena, što čini osnovu za pouzdanu procenu rezervi nafte i gasa, i laboratorija „Downstream”, koja pruža usluge ispitivanja kvaliteta tokom celog procesa proizvodnje nafte i rafinerijske prerade.
„Transnafta” je preduzeće iz Pančeva koje je 2005. godine osnovala Vlada Republike Srbije radi obavljanja energetskih delatnosti od opšteg interesa transporta nafte naftovodima i transporta derivata nafte produktovodima. Osnovni zadatak ovog energetskog subjekta je stvaranje uslova za siguran i pouzdan cevovodni transport sirove nafte u funkciji energetske bezbednosti, kao i obezbeđivanje kontinuiteta snabdevanja sirovom naftom. U vreme osnivanja osnovna delatnost kojom se ovo privredno društvo bavilo bila je transport nafte naftovodima na celoj teritoriji Republike Srbije. Delatnosti su proširene na skladištenje nafte, derivata nafte i biogoriva, kao i trgovinu naftom, derivatima nafte, biogorivima, biotečnostima, komprimovanim prirodnim gasom, utečnjenim prirodnim gasom i vodonikom.

ZLOUPOTREBA NIS BRENDA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Sve potrebne informacije tražite na zvaničnim nalozima i web sajtu!

PALATA SRBIJA: Više od 50 stipendista kompanije NIS na sastanku sa ministrom Ružićem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.