TRAŽILI SEDNICU ODBORA ZA KIM, PA NAPRAVILI HAOS: Boško, Milica Zavetnica i Jeremićevi poslanici urlali, vređali, lupali vratima

13:30

10.04.2023

Podeli vest:

Printscren/YT

Deo opozicije danas je ponovo pokazao koliko im kosovsko pitanje zapravo nije važno.

Naime, predstavnici opozicije, predvođeni Boškom Obradovićem, Milicom Đurđević Stamenkovski, Slavišom Ristićem i drugima, napravili su haos i inscenirali incident na sednici skupštinskog Odbora za KiM.

Iako su tražili sednicu Odbora, na koju je sa svojim timom došao direktor Kancelarije za KiM Petar Petković da predstavi izveštaj i razgovara o svim temama od značaja za život srpskog naroda na Kosmetu, te dijalogu u Briselu, njih to nije zanimalo već su napustili sednicu uz viku i dreku, napadajući i vređajući članove Odbora.

Obradović je tom prilikom lupao vratima, unosio se u lice članovima Odnora…

Inače, sumnju da su zapravo samo hteli da naprave cirkus pobuđuje i činjenica da su unapred zakazali konfetenciju za štampu.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković potvrdio je da je deo opozicije na današnjoj sednici Odbora za KiM divljao, nasilno se ponašao i napustio sednicu.

Petković koji je, kako kaže, došao na sednicu Odbora za KiM da predstavi izveštaj te Kancelarije, kao i sve ono o čemu se razgovaralo u Briselu i Ohridu, u tom smislu je naveo lidera Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića, predsednicu Srpske stranke Zavetnici Milicu Đurđević Stamenkovski, kao i poslanike Narodne stranke, dok se, kaže, poslanici Novog DSS nisu ni pojavili na sednici Odbora.

Pritnscren/YT

– Prisustvovali smo novom nasilnom ponašanju i divljanju predstavnika opozicije na sednici odbora za KiM. Došao sam da na sednici odbora poslanicima predstavim izveštaj Kancelarije za KiM i sve ono o čemu smo razgovarali I tokom poslednje runde dijaloga u Briselu, ali i o svim važnim stvarima, uključujući i EU predlog i aneks, odnosno dokument o impelemantaciji o kome smo razgovarali u Ohridu – rekao je Petković.

Objasnio je da je sve imao spremno u rukama da razgovara otvoreno i da odgovara na sva pitanja članova odbora za KiM.

– Nije prošlo pet minuta od početka sednice, još Drecun kao predsednik Odbora nije ni otvorio sednicu odmah je krenuo Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski, Jeremićevi poslanici da urlaju, da vređaju, da nadglasavaju Drecuna, da ustaju, da prave haos tražeći nekakvu dopunu dnevnog reda a sve da bi ponovili scenario sa posebne sednice o KiM – rekao je Petković.

Podseća da su na toj posebnoj sednici, kojoj je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić, iz istih političkih organizacija, tvrdi, želeli da izazovu nasilje i potpuni haos.

– Te predstavnike opozicije ne interesuje niti tema KiM, šta se pregovara u Briselu, niti srpski narod na KiM – rekao je Petković.

Dodaje da su danas „razobličene sve laži Boška Obradovića, Milice Đurđević Stamenkovski i poslanika Narodne stranke“.

Petković kaže da je opoziciji smetalo to što je sednica zatvorena za javnost, te upitao da li treba da otkriva planove Beograda Aljbinu Kurtiju.

– Je l’ treba da ugrozim živote našilh ljudi na KiM? Vidite svakoga dana šta se dešava i na koji način sve Priština pokušava da protera Srbe sa KiM – rekao je Petković.

(Pančevac/Pink)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.