NEZVANIČNO! Pomera se finale Kupa Srbije, evo i zbog čega

12:57

04.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/FSS

Finale Kupa Srbije u fudbalu biće pomereno sa 3. juna, za kada je zvanično zakazano, na sredu 24. maja, saznaje Informer.

Fudbalski savez Srbije, u čijoj je organizaciji pomenuto takmičenje, odlučilo se na ovaj potez iz više razloga, a Informer vam otkriva o čemu je reč.

Poslednje kolo Superlige Srbije biće odigrano 27. maja i iako to još nije matematički rešeno, Crvena zvezda će biti šampion. Onog trenutka kad šampion bude proglašen, u glavama igrača, ali i navijača delovaće kao da je sve gotovo i neće više biti motiva ni interesovanja za domaći fudbal. Samim tim, interesovanje za finale Kupa, koje je planirano za 3. jun, bilo bi minimalno.

Iz tog razloga, u Savezu su mišljenja da je bolje da Kup bude odigran u sredu 24. maja, dakle tri dana pre poslednjeg kola Superlige, jer će na taj način Kup više dobiti na značaju.

Druga bitna stavka je da igrači jedva čekau da idu na odmor i većina njih će to i učiniti već 27. maja, odmah nakon poslednjeg kola Superlige. Dve ekipe koje izbore finale Kupa, trebalo bi da ostanu do 3. juna, što im značajno smanjuje trajanje odmora. I z Saveza se nadaju da će klubovi, kako bi dobili nekoliko dana odmora više, pristati da meč bude odigran ranije. Razgovori sa njima biće obavljeni kad prođu još dve faze takmičenja i bude se znalo ko su finalisti.

Kup je trenutno stigao do četvrtine finala, a tamo su se plasirali niški Radnički, Vojvodina, TSC, Novi Pazar, Napredak, Crvena zvezda, Radnik i Čukarički. Mečevi će biti odigrani 3. maja, a polufinala 17. maja.

Pošto među takmičarima nema Partizana, jasno je da u finalu nećemo gledati „večiti derbi“, pa će i organizacija biti jednostavnija. Ideja je da finale Kupa bude odigrano na nekom od novih stadiona, a kako trenutno stvari stoje, najverovatnije će biti u Loznici.

(Pančevac/Informer)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.