SUĐENJE DIJANI HRKALOVIĆ: Na pitanje advokata da li mu je optužena nekada tražila da nešto obriše, on je kratko rekao NE

14:47

03.04.2023

Podeli vest:

Printscren/YT

 

Suđenje Dijani Hrkalović, bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u za trgovinu uticajem, kao i nekadašnjem načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejanu Milenkoviću i bivšem načelniku novosadske policije Miloradu Šušnjiću, nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu saslušanjem svedoka Riste Vujovića, koji je bio šef operativne grupe Mangusta.

Vujović je danas izjavio da je ova grupa MUP-a, bila operativna grupa koja je između ostalog pratila i snimala u maju 2018. pokojnog advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića i ubijenog kuma Luke Bojovića, Dragoslava MIloradovića. Razgovor Ognjanovića i Miloradovića u Pica baru, podsetimo, izveden je kao dokaz pred sudom, a tadašnji šef Manguste izjavio je pred sudom da je bivši načelnika službe za specijalne istražne metode Dejana MIlenkovića dao nalog da se delovi razgovora „iseku“.

– Preko načelnika Dejana smo došli do informacije da će doći do kontakta i gde će se sastati, našli smo najbolju moguću poziciju i zadatak je bio uspešan. Posle par meseci, načelnik Dejan, ja i nekoliko kolega bili smo na službenom putu. Načelnik je dobio telefonski poziv i posle toga je pitao ko nam je u službi da operativno obradi materijal. Kontaktirali smo kolegu Slobodana, kasnije mi je rekao da je dobio nalog da se jedan deo snimka obriše. Nikada to nismo radili, meni je zahtev bio čudan i ja sam mu rekao da zbog svoje i moje sigurnosti sačuva original „jer ne znamo šta može da se desi“ – rekao je nekadašnji pripadnik radne grupe Mangusta.

Na pitanje advokata Vladimira Đukanovića da li mu je optužena Dijana Hrkalović nekada tražila da nešto obriše, on je kratko rekao „ne“.

Podsetimo, pred sudom su ranije pušteni snimci, na kojima advokat Dragoslav Ognjanović i Miloradović razgovaraju između ostalog o Radoju Zviceru, Luki Bojoviću, Darku Elezu ali i o Dijani Hrkalović i to u seksualnom kontekstu. Navodno, delovi snimka o bivšoj državnoj sekretarki su naknadno dostavljeni sudu.

Razgovor o Dijani počinje rečenicom „Znaš šta sam video, ovoga mi krsta, grb Srbije, pa tange i halteri…“

– Video sam njene fotografije. Tange, halteri, sve. A zna šta, baš je dobra p…a – čuje se između ostalog.

U razgovoru, Ognjanović kaže i da nije došao u posed tih fotografija, ali da su mu pokazane.

Slobodan Knežević, za kog je Vujović naveo da je po nalogu osobe koju je poslao Dejan Milenković da obriše deo snimka, potvrdio je da je njegov pretpostavljeni Risto Vujović poslao kolegu i da su obrisali delove snimka. Naveo je da se takve stvari nikada ranije nisu radile.

– Nisam to ni slušao, obeležio sam gde mi je rečeno i izbacio iz tog fajla. Kada se to završilo obavestio sam nadređenog starešinu Vujovića da sam isekao, a on mi je rekao da sačuvam i originalni fajl, što sam i uradio i predao mu narezan materijal na ruke kada se vratio sa puta – ispirčao je svedok Knežević, navodeći da je došao toga dana od kuće, jer je radno vreme već bilo isteklo kada je pozvan da iseče snimak.

Na pitanje odbrane da li mu je Dijana Hrkalović dala bilo kakav nalog, Knežević je odgovorio da „s njom nije imao kontakt“.

Podsetimo, tužilaštvo tvrdi da je obrisano 39 minuta i 22 sekunde razgovora Ognjanovima i Miloradovića o Dijani Hrkalović, slučaju koji je vođen protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za ubistvo Vlastimira Miloševića, i navodi da je to urađeno po njenom nalogu.

Advokat Đukanović: Elez ne poznaje Dijanu Hrkalović

Advokat Vladimir Đukanović, branilac Dijane Hrkalović predložio je danas sudskom veću da se kao dokaz izvede rezultat poligrafskog testiranja kriminalca iz Bosne i Hercegovine Darka Eleza, koji je prošle godine prebačen u Srbiju da služi zatvorsku kaznu, a čije se ime pominje u optužnici.

– Ja sam saznao da je Darko Elez, lice koje se ovde pominje prilikom izručenja bilo ispitivano, čak i polgrafski i da je na direktno pitanje za kontakte sa Dijanom Hrkalović rekao da je nikada nije video, niti upoznao. Nisam sigruan da li je po izručenju, ili na graničnom prelazu, ali postoji dokaz u MUP-u – rekao je advokat Dijane Hrkalović, ali se njegovom predlogu usportivio zamenik tužioca Milenko Mandić, uz obrazloženje da poligraf nije dokaz i da eventualno odbrana može da zatraži ispitivanje Eleza.

Osim nje, za zloupotrebu službenog položaja optuženi su i bivši funkcioneri policije Milorad Šušnjić i Dejan Milenković.

Pred sudom bi danas trebalo da budu saslušani prvi svedoci.

(Pančevac/Telegraf)

NA SUĐENJU DIJANE HRKALOVIĆ PUŠTANI TONSKI DOKAZI Ovoga mi krsta, znaš šta sam video, grb Srbije i ministarstva, pa tange i halteri!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.