BOKI 13 U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI! Doktori mu odstranili skoro ceo želudac! Nije pri svesti i nije na aparatu!

12:29

31.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/YT

Kako ističe doktor koji je operisao Bokija 13, njemu je odstranjeno 90 odsto želuca, a nakon operacije je životno ugrožen zbog težine hirurškog zahvata.

Naime, Bojan Jovanovski, javnosti poznatiji kao Boki 13, juče je primljen u bolnicu „Sveti Naum Ohridski Skoplje“ gde je hitno prebačen na operaciju, prilikom čega mu je odstranjeno 90 odsto želuca.

Doktor Jovanov, digestivni hirurg iz gradske bolnice, potvrdio je da je operacija uspešno završena.
– Uradili smo subtotalnu resekciju želuca. Uklonjena su tkiva sa prekanceroznim sastavom. Bila je to duga i teška operacija, nakon koje je pacijent u životnoj opasnosti, jer ne znamo kako će postoperativni tok teći. Jovanovski nije pri svesti i nije na aparatu. Skoro ceo želudac je uklonjen, ostalo je najviše 15 odsto želuca – rekao je doktor Jovanov, jedan od hirurga koji su uradili intervenciju.

On je dodao da pacijenti sa ovakvim operacijama moraju da imaju strogu dijetu, da jedu 10 puta dnevno sa vrlo malim količinama mešane hrane i da budu na stalnoj terapiji.
Bojan Jovanovski izdržava zatvorsku kaznu u „Idrizovu“, jer je osuđen na devetogodišnju zatvorsku kaznu za slučaj „Reket“.

Podestimo, Boki 13, nekada je bio krupan i višak kilograma mu je ugrožavao zdravlje, zbog čega se podvrgavao rigoroznim merama. Budući da mu dijete nisu pomagale da smrša sa svojih 130 kilograma, koliko je navodno maksimalno dosegao, Boki je otišao u London i obratio se lekarima u tamošnjoj privatnoj klinici. Podvrgao se skupoj operaciji, navodno ga je koštala nekoliko hiljada evra. Rezultati su bili brzo vidljivi, pa je Boki 13 bio prezadovoljan.
– Posle brojnih hormonskih analiza, utvrđeno je da mu je problem stvarao leptin, koji se naziva još „hormonom gladi“. Njega proizvodi masno tkivo i onda kada njegov rad „zakaže“, osoba oseća veliku glad i stvara se višak kilograma, a telo teško sagoreva višak kalorija… On je prvo bio podvrgnut odgovarajućoj hormonskoj terapiji, a pošto to nije baš davalo željene rezultate, rešio je da ukloni žlezdu koja ga luči, pa su mu kilogrami nestali k’o od šale – ispričao je izvor.

Prema pisanju portala „A1 On“, Boki 13 je u oktobru pretučen u zatvoru, gde izdržava višegodišnju kaznu. Tukla su ga trojica zatvorenika i u stomak koji mu je ranije bio operisan.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.