NIS NABAVIO 121 NOVU VAGON-CISTERNU: Smanjeni troškovi i sigurniji prevoz derivata

09:59

31.03.2023

Podeli vest:

NIS

Kompanija NIS nabavila je u toku prošle godine sto dvadeset jednu novu vagon-cisternu za prevoz naftnih derivata od Rafinerije nafte Pančevo do skladišta kompanije širom Srbije. U NIS-u ističu da nove cisterne ispunjavaju najviše svetske tehnološke i bezbednosne standarde za prevoz derivata i odlikuju ih vrhunske tehničke karakteristike.

Kako kažu, korist ove investicije je višestruka jer, pored smanjenja troškova zbog dosadašnjeg iznajmljivanja vagon-cisterni, nabavka novih doneće i druge značajne benefite koji će dodatno unaprediti sigurnost prevoza derivata iz domaće rafinerije.
Menadžment naftnog giganta naglašava da realizacijom ove nabavke NIS ne ulaže samo u modernizaciju svog voznog parka, već i doprinosi povećanju efikasnosti i bezbednosti u saobraćaju, vodeći istovremeno računa o očuvanju kvaliteta derivata prilikom njihovog transportovanja.

Maksimalna iskorišćenost

Promet novim cisternama obuhvatiće spoljnu i unutrašnju trgovinu, maloprodaju naftnih derivata i dopunskog asortimana, kao i veleprodaju naftnih derivata.
– Nove vagon-cisterne mogu da saobraćaju na teritoriji cele Evrope i izgrađene su u skladu s relevantnim propisima iz oblasti prevoza železnicom i prevoza opasne robe. Uz to, konstruisane su na način da obezbede maksimalnu iskorišćenost punjenja u odnosu na postojeća ograničenja železničke infrastrukture, čime će se povećati efikasnost prevoza derivata i ostvariti uštede u prevozu. Konkretno, u nove vagon-cisterne moći će da se utovari i do 15 tona derivata više u odnosu na postojeći vozni park. Na taj način iskorišćenost jednog transportnog sredstava povećana je do 23 odsto – izjavio je Nenad Milovanović, rukovodilac Sektora za transport u Bloku „Promet” kompanije NIS.

Stroga i redovna kontrola

Vredi istaći da NIS u Srbiji poseduje najveću maloprodajnu mrežu na tržištu, a benzinske stanice NIS-a aktivne su i u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj i Rumuniji. NIS u Srbiji i regionu upravlja mrežom od preko 400 maloprodajnih objekata, a na tržištu nastupa sa dva brenda: NIS „Petrol” i „Gasprom”.
Pored toga, maziva su jedna od ključnih oblasti „non fuel” biznisa NIS-a i od velikog značaja za povećanje prepoznatljivosti brenda i lojalnosti potrošača. Biznis maziva obuhvata proizvodnju, prodaju, razvoj i marketing maziva i tehničkih tečnosti. Kao posebne poslovne pravce NIS razvija snabdevanje avio-gorivom, snabdevanje plovnih objekata gorivom, promet maziva i bitumena. Sve vrste goriva prolaze strogu i redovnu sistemsku kontrolu kvaliteta i odgovaraju zahtevima domaćih i međunarodnih standarda.

(Pančevac/NIS)

ZAJEDNICI ZAJEDNO: NIS finansirao opremu za pančevačku bolnicu

ZLOUPOTREBA NIS BRENDA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Sve potrebne informacije tražite na zvaničnim nalozima i web sajtu!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.