VUČIĆ ČESTITAO NOVOM PREDSEDNIKU SANU: Srbiji potrebni mudrost, jedinstvo i doprinos svakog pojedinca

18:27

30.03.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti.

Aleksandar Vučić je u čestitki poželeo Zoranu Kneževiću da „izuzetnu, tešku i odgovornu dužnost obavlja na tragu dobre tradicije koju su slavom ovenčali neki od velikana poput Pančića i Cvijića, Novakovića i Medakovića“.

„Ovu dužnost preuzimate u vremenima kada su našoj Srbiji više nego ikada potrebni mudrost, jedinstvo i doprinos svakog pojedinca jednom cilju: da izađemo kao pobednici u borbi za razvijenu, mirnu, stabilnu, jaku i uspešnu državu„, napisao je Vučić.

Istakao je da su Kneževićevi iskustvo i ugled, kao i zalaganje za slobodu mišljenja i racionalnost u diskursu, neophodni činilac napretka na putu sveobuhvatnog preporoda Srbije, ne samo ekonomskog, već i obrazovnog, duhovnog i kulturnog.

„Moderna istorija bremenita je nevoljama i svakovrsnim izazovima. Građani naše zemlje sa pouzdanjem gledaju u glavne institucije države, s pravom tražeći mudro rukovođenje na svim poljima, koje će nas nepogrešivo voditi ka ostvarenju onih vizija i ciljeva koje dugo nismo uspevali ni da dostignemo, ni da ostvarimo“, napisao je Vučić.

Kaže da je upravo zbog toga Srpska akademija nauka i umetnosti dospeva u žižu pažnje svih slobodno mislećih ljudi i patriota koji se bore za dostojanstvo i napredak Srbije, a koji će, uveren je, naći i snagu i inspiraciju u Kneževićevom rukovodstvu.

„Još jednom Vam čestitam na izboru, sa nadom da ćemo svi zajedno iz ovog teškog istorijskog trenutka izaći još jači i mudriji, kako bi preci bili ponosni na nas, a potomci zahvalni za dela koja će ostati iza nas“, navedeno je u čestitki predsednika Vučića.

Skupština Srpske akademije nauka i umetnosti izabrala je ranije danas astronoma dr Zorana Kneževića za novog predsednika Akademije.

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.