CRNOGORSKI LIDER VLADISLAV DAJKOVIĆ ZAHVALIO SE: Srbijo, hvala ti što čuvaš obraz CRNE GORE!

14:24

29.03.2023

Podeli vest:

FB

Lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković zahvalio se na dsvom Fejsbuk profilu Srbiji što je pozvala i Srbe iz Crne GOre na događaj povodom obeležavanja sećanja na žrtve NATO agresije.

Post prenosimo u celosti:

SRBIJO, HVALA TI ŠTO ČUVAŠ OBRAZ CRNE GORE! ❤️????????
Hvala ti, Srbijo. Hvala što si pozvala i Srbe iz Crne Gore na događaj obilježavanja sjećanja na žrtve NATO agresije. Hvala ti, jer su i naša nedužna djeca, penzioneri i vojnici ginuli u Crnoj Gori. Hvala što se sjetiš nas i onda kad zvanična Crna Gora zaboravi na samu sebe.
HVALA ŠTO SI MI PRUŽILA PRILIKU DA BUDEM MEĐU SVOJIMA.
Teški uzdasi, suze, jecaji smjenjivali su se zajedno sa fotografijama nastradalih žrtava na video bimu u Somboru, gradu u kom su pale prve NATO bombe, ali i prve žrtve. A onda je riječ uzela ćerka nastradalog vojnika i moćnim i ponosnim govorom pokazala da su Srbi nesalomiv narod kome ni bombe ne mogu ništa.
HVALA TI, ĆERKO OD JUNAKA.
Niko nam se nikad nije izvinio zbog ubijenih sugrađana, niko nam nije platio odštetu za porušene mostove, škole i bolnice, niko nam nije platio liječenja za one koji su oboljeli od njihovog uranijuma – pa pitam da li da im se izvinimo što su nas ponizili pred cijelim svijetom, ili, još gore: da ćutimo?
NE PADA MI NA PAMET.
Ponoviću: ne pada mi na pamet, makar me proglasili za – po njihovim mjerilima – retrogradnog ludaka. Mi ne smijemo pristati na njihove bezobrazne podmetačine, u kojima su oni kao, znate, moderni građani i evropejci, a mi koji nećemo da zaboravimo – staromodni divljaci.
BOLjE STAROMODNO ŽIVJETI, NEGO MODERNO UBIJATI.
Kako koju godinu života preskačem, ali i kako vidim koliko je svaki ljudski život dragocjen, a pogotovo oni životi naše nedužno nastradale djece, ponavljam ono što svake godine napišem na ovaj dan:
ZABORAVITI ZLOČIN, RAVNO JE ZLOČINU.
Naposletku, ova godišnjica bude opomena svima, šamar agresorima, a obaveza nama – da ne zaboravimo.
I još jednom: HVALA TI, SRBIJO!

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.