TOMISLAV SIVIĆ NAKON SMENE: Kako smo radili govori sadašnje stanje na tabeli, nakon svega osećam da sam uradio dobar posao u Pančevu

09:08

29.03.2023

Podeli vest:

Printscren/TV Pančevo

Došao sam na „minus devet“ u odnosu na Grafičar, a sada je „plus pet“ – jasna je Sivićeva računica.

Tomislav Sivić i Železničar iz Pančeva su se rastali – mirno i kulturno kako priliči ozbiljnom treneru i klubu koji je viđen u Super ligi. Sporazumni raskid ugovora ipak je za sve iznenađenje bez obzira na tri uzastopna poraza Železničara koji nisu ugrozili poziciju na tabeli stečenu prethodnom dugom serijom pobeda.

– Došao sam u Pančevo na „minus devet“ u odnosu na Grafičar. Ispred Železničara bili su još Inđija, IMT… Momenat je bio jako težak, ekipa u mnogo gorem stanju nego što je sada… Latio sam se posla sa svojim stručnim štabom, a kakav je bio rad, govori sadašnja situacija na tabeli. Grafičaru koji je nama bežao devet, sada mi bežimo pet bodova. Znači, osvojili smo 14 više od ekipe koja se bori protiv nas sa istim ciljem.

Koliko pre mesec dana Sivić i Železničar delovali su preozbiljno za rang u kojem se takmiče:

– Sjajno smo startovali, nanizali četiri pobede od kojih jednu u derbiju na Grafičaru, a onda su usledili: nesrećni splet okolnosti, povrede, žuti kartoni i utakmica u Šapcu protiv Mačve bez sedmorice standardnih igrača. Naravno i poraz. I eto, posle tri poraza, uprava kluba je odlučila da prodrma ekipu – smireno zbori Sivić.

Uprkos tri izgubljene utakmice, iskusni stručnjak ne sumnja u sebe, kao ni u klub s kojim se juče rastao:

– Kad je teško Sivić… Trebalo je jesenas imati petlju pa uzeti ekipu… Međutim, posle svega što smo uradili, osećam se izuzetno uspešnim i ostvarenim na klupi Dizelke i ne želim da kukam… Naprotiv, zahvaljujem se mom stručnom štabu i svim igračima koji su do kraja želeli isto što i ja. Klubu želim da ostvari dugogodišnji san i plasira se u Super ligu u šta uopšte ne sumnjam – zaključio je Sivić.

Subotički stručnjak imao je ugovor sa Železničarom do juna. Klub se juče pismeno obavezao da će do kraja ispoštovati ugovor u kojem je predviđena i nagrada za plasman u Super ligu.

(Pančevac/Zurnal)

ŽELEZNIČAR SMENIO TRENERA: Ceh za loše rezultate platio Sivić! Za njegovog naslednika pominje se Vladimir Gaćinović!

SMENA TRENERA I U RUKOMETNOM KLUBU: Nenad Kraljevski završio misiju u Dinamu iz Pančeva, naslediće ga Dragan Marković! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.