NI OVAJ PUT NIJE MOGLO BEZ DRAME: Partizan savladao Olimpiju u prepunoj Areni, crno-beli čuvaju prvo mesto pred plej-of! VIDEO

21:36

26.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/ABA Liga j.t.d

Važna pobeda crno-belih pred glasnim navijačima.

Nije moglo da bude dramatičnije od ovoga. Košarkaši Partizana su posle ogromne borbe sa Cedevita Olimpijom uspeli da dođu do jako vrednog trijumfa koji ih zadržava na prvom mestu ABA lige i na pol-poziciji u borbi za prednost domaćeg terena sve do finala plej-ofa. Drhtali su navijači sve do poslednjeg trenutka – 76:73.

Treba podsetiti da Partizan na ovom meču nije mogao da računa na Matijasa Lesora, zbog dobro poznate suspenzije posle večitog derbija i onog incidenta sa Filipom Petruševim.

Sve se rešavalo u penal završnici u kojoj je Partizan imao više živaca i smirenosti. Ferel je u odsudnom trenutku promašio jedno, što je na kraju i presudilo da Partizan stekne prednost i ode do pobede.

A očekivano, u „Štark Areni“ smo večeras gledali prilično efikasnu i napadačku košarku. I jedna i druga ekipa su se ove sezone pokazale u takvom svetlu, a takvu igru preneli su i na parket najveće dvorane u Beogradu. Trojke su bile konstantna kategorija.

A ono što je vrlo interesantno jeste da su crno-beli dosta uspevali da eksploatišu rane Cedevita Olimpije u reketu, pa su samo tokom prvog poluvremena uspeli da izbore čak 16 bacanja u kojima su bili stoprocentni. Sa druge strane, i Zmajevi su mogli da se oslone na veoma dobro raspoloženog bivšeg igrača Mege, Karla Matkovića u napadačkom smislu u unutrašnjoj igri, a Džoša Adamsa i Jogija Ferela na spoljnoj liniji, pa je sve nekako dolazilo na nulu.

Grobari su i na ovom meču pokazali veliku vernost Partizanu. Preko 15.500 navijača došlo je u „Štark Arenu“ kako bi bodrilo crno-bele, što je jedna od najvećih poseta u ABA ligi ove sezone posle večitog derbija.

Prva četvrtina započela je loše za Partizan, pošto su gosti na krilima Ferela stigli i do velikih +12. Oprobao se Željko sa startnom petorkom u kojoj su se našli i neki igrači koji inače ne započinju meč. Ali nakon tajmauta koji je usledio su se vratili oni najvažniji, i uspeli su da prepolove razliku do kraja ovog kvartala.

Malo po malo je Partizan uz buku navijača nastavio da topi prednost rivala u nastavku. Trojkom Alena Smailagića je prvi put uspeo da pređe i u prednost, ali je na kraju Džoš Adams na oko 30 sekundi pred sam kraj prvog poluvremena ipak „presudio“ da Cedevita Olimpija bude ta koja će imati minimalnu razliku na svojoj strani.

Treća četvrtina je bila prava rezultatska klackalica. Čas su vodili jedni, čas drugi, ali Cedevita Olimpija se nije dala predati. Uvek su uspevali da pronađu način da se vrate u igru i ne čudi što je pred polsednji kvartal bila ista meta i isto odstojanje kao na velikom odmoru, dakle dva razlike u korist Zmajeva.

Ni poslednja četvrtina nije krenula onako najbolje za Partizan. Ređali su se promašaji na obe strane, crno-beli su se bukvalno nudili gostima, ali ovi to nisu uspevali da iskoriste. Na kraju je odlični Uroš Trifunović trojkom uspeo da prekine agoniju domaćih. On je bio glavni pokretač ovog preokreta, pošto je nakon jedne njegove asistencije Papapetru vratio prednost domaćima.

Međutim, bez drame jednostavno nije moglo. U poslednjem minutu je dva tima delio samo jedan poen, a moglo je da bude i nerešeno da je malo više „živaca“ sačuvao Jogi Ferel sa linije penala. Pošto to nije uradio, prešlo se na drugu stranu. Ledej je ovoga puta pogodio oba, Partizan je potom preživeo veliku dramu i proslavio jako važan trijumf koji ga ostavlja na prvom mestu ABA lige.

STATISTIKA UTAKMICE

Partizan – Cedevita Olimpija 76:73 (17:23, 27:23, 20:20, 12:7)

Dvorana: „Štark Arena“, Beograd

Gledalaca: 15.685

Sudije: Josip Radojković (Hrvatska), Mario Majkić (Slovenija), Denis Hadžić (Hrvatska)

Partizan: Vukčević 4, Ledej 13, Avramović 4, Panter 10, Smailagić 12, Papapetru 14, Eksum 10, Naneli, Trifunović 5, Anđušić 2, Madar 2

Cedevita Olimpija: Rebec 2, Ferel 17, Radović 6, Jeremić 6, Murić 3, Adams 19, Kosi 2, Matković 14, Gnjidić, Dragić 4

(Pančevac/Telegraf)

OGROMNI REDOVI ISPRED ARENE: Partizan večeras dočekuje Cedevitu, očekuje se da „Štark arena“ bude prepuna! FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.