POLOŽENI VENCI NA SPOMENIK PALIM BORCIMA PANČEVA: Srbija je uvek bila na pravoj strani, na strani pravde i slobode i to ne smemo zaboraviti! VIDEO

12:36

24.03.2023

Podeli vest:

Milan Šupica

Povodom godišnjice dana početka NATO bombradovanja SRJ u oraganizaciji Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Srbije održano je polaganje venaca na gradskom trgu u Pančevu.

Prvi je venac položio Predsednik Uprave grada Pančeva Milenko Čučković, a potom i predstavnici Sindikata policije, Udrurženja ratnih vojnih invalida  i porodice poginulih boraca, kao i Udruženje boraca narodonoslobodilačkih ratova.

Pančevac

 

Prisutnima se obratio istoričar i viši kustos pančevačkog muzeja Srđan Božović, koji je istakao da su ,,Srbi kratkog pamćenja“, pa se ukratko osvrnuo na dešavanja tokom 78-dnevne agresije NATO pakta nad našim gradom i državom:

–  Pančevo je pretrpelo stravičnu štetu, uništena su mnoga postrojenja, fabrike, radna mesta, trojica Pančevaca je poginulo, a više desetina ranjeno. Više oficira i vojnika je poginulo u okolini Pančeva tokom bombardovanja. Ali je ostao ipak jedan svetli trenutak, gde su ljudi bez obzira na političke i druge strasti pokazali hrabrost, dostojanstvo i patriotizam.

Pančevac

Pukovnik u penziji i predsednik Udruženja prijatelji 72. specijalne brigade Miodrag Kapor na početku govora podsetio je na reči Fidela Kastra da će se “Treći svetski rat voditi ponovo između Rusije i fašista , samo što se neće zvati fašisti, nego demokrate“.

– Na delu je potpuna revizija istorije u celom 20. veku. Na sve moguće načine pokušava se od žrtava napraviti krivci, a od krivaca da se naprave žrtve. Srbija je, kao uvek u svojoj istoriji, u tom 20. veku bila na pravoj strani, na strani pravde, humanizma, slobode i to ne smemo dozvoliti da se zaboravi, niti da se omalovažava.

Miodrag Kapor

Pančevac

Čin polaganja venaca uveličala su deca iz Odreda izviđača Crne Gore.

Milan Šupica

Skup je vodio predsednik Udrženja boraca Pančeva Mihajlo Krstić.

 

(Pančevac/Mirko Popović)

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.