NOVAK VIŠE NIJE PRVI NA SVETU! Alkaraz savladao Medvedeva u finalu Indijan Velsa i preuzeo teniski tron! VIDEO

09:09

20.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Tennis TV

Neverovatan turnir za mladog španca i treća Masters titula u karijeri.

Karlos Alkaraz je savladao Danila Medvedeva u finalu Indijan Velsa sa 6:3, 6:2 i osvojio je svoju treću Masters titulu u karijeri, a ono što je još važnije, ponovo je postao teniski broj 1!

Na novoj ATP listi koja će osvanuti u ponedeljak ujutru, Novak Đoković više neće biti na teniskom tronu, već se na njega opet vraća mladi Španac.

Alkaraz posle titule u Indijan Velsu ima 7.420 bodova, a Novak je zbog zabrane da učestvuje na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju ostao na 7.160 bodova.

Finale nije donelo borbu kakvu su mnogi očekivali. Na terenu je postojao samo jedan igrač, a Medvedev nije ličio na sebe. Delovalo je da se mentalno bori sam sa sobom.

Nije mu ništa polazilo za rukom, Alkaraz je sve vraćao, a Rus nije imao plan B.

Rani brejk u prvom setu Alkaraz je čuvao do kraja i lako dobio set u svoju korist. Drugi je počeo još ubedljivije, napravio je dva vezana brejka i tu je sve bilo rešeno. Medvedev je izgledao kao grogirani bokser i Špancu je trebalo samo da ga završnim udarcem nokautira, što je ubrzo i uradio tako što je bio siguran na svojim servis gemovima i došao do nove velike titule, treće iz isto toliko finala Mastersa.

Ipak, Alkarazu neće biti lako da sačuva prvo mesto, jer u Majamiju brani 1.000 bodova i samo u slučaju da osvoji titulu i u Majamiju ostaće na prvom mestu pred sezonu na šljaci.

(Pančevac/Telegraf)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.