EKO ZAKLETVA PRED NAJMLAĐOM POZORIŠNOM PUBLIKOM U PANČEVU: Ansambl Julija-Lola produkcije gostuje 18. marta

14:48

16.03.2023

Podeli vest:

Pixabay

Najmlađoj pozorišnoj publici u Pančevu, treće subote u martu (18.03), tačno u podne u Kulturnom centru Pančeva, predstaviće se ansambl beogradske Julija-Lola produkcije, edukativnim komadom „EKO ZAKLETVA”.

Predstava se preporučuje deci starijoj od 5 godina, a u njoj igraju: Vuk Trnavac, Marija Stefanović, Milan Bobić, Luka Antonijević i Luka Sević. Rađena je po tekstu Vanje Ševića, u režiji: Slobodana Stankovića, a za izbor scenografije, kostima i zvuka bio je zadužen Slobodan Stanković.

Pre jednog veka deca su bila u obavezi da polože ekološku zakletvu. Sto godina posle, Kraljica prirode boluje zbog zagađenja, dok njena deca, četiri godišnja doba, žele samo jedno: da dobiju ekološke pasoše i otputuju na odmor. Kraljica prirode, 29. februara, traži od godišnjih doba da do početka proleća svu decu sveta nauče ekološku zakletvu ukoliko žele na odmor. I dok godišnja doba svako na svoj način smišljaju planove za širenje i učenje eko zakletve, Proleće organizuje svečanost na kojoj će deca položiti zakletvu i time započeti novo godišnje doba – proleće. Da li će deca naučiti ekološku zakletvu i hoće li dečje igralište nakon toga biti obnovljeno, saznaćete u predstavi.

Za kraj marta, 25.03, stižu „Tri praseta”, Žile, Mile i Cile, a doći će i vuk iz vršačkog pozorišta Sterija.

ŽILE – Ivan Đorđević, MILE – Srđan Radivojević, CILE – Monika Boldovina Bugle i VUK –  Jovana Andrejević-Grujić.

Predstava je rađena po tekstu Milivoja Mlađenovića, u režiji Bogdana Jankovića. Scenografiju i kostime radila je Sofija Lučić, kreaciju maski Isidora Sekulić, a muzičke aranžmane Tatjana Gerdec Mrđa.

Pozorište Sterija Vršac

Cile, Mile i Žile, tri praseća hajduka, složno i bratski namame vuka u jezičku zamku, pa ga dobro ispraše, što mu je mnogo bolje nego što mu se desilo u dobro poznatoj priči. Svi u ovoj predstavi govore kao mi danas, savremeno, a umesto surovosti i nasilja, nadmeću se rečima. To je jezički dvoboj u kojem umesto ljudi stradaju samo ljudske mane.

(Pančevac/Instagram)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.