PIONIRSKO PRVENSTVO VOJVODINE: Mladi odbojkaši Borca osvojili bronzanu medalju! FOTO

08:42

14.03.2023

Podeli vest:

Printscreen/IG/sportskisavezpancevo

Pančevo je u nedelju, 12. marta, na delu moglo da vidi budućnost odbojkaškog sporta u našoj zemlji. Finalni turnir Prvenstva Vojvodine odigran je u „Hali sportova“ na Strelištu, u konkurenciji pionira na kome su se nadmetali starčevački Borac, novosadski klubovi Vojvodina i SK volej i Stražilovo iz Sremskih Karlovaca.

Bio je to pravi praznik sporta jer su se čelnici Odbojkaškog saveza Vojvodine, na čelu sa predsednikom Petrom Bogunovićem, svojski potrudili da sve bude na najvišem nivou, a izvanredan domaćin bio je i Odbojkaški klub Borac koji sa uspehom predvodi predsednik Jovan Jović.

Printscreen/IG/sportskisavezpancevo

U prvom polufinalnom meču, Borac je izgubio od SK voleja s 0:3, a potom je Stražilovo nadvisilo Vojvodinu sa 3:2.

Meč za bronzano odličje bio je priča za sebe. U fantastičnoj atmosferi, pioniri Borca koje predvode treneri Ratko Tanev i Vladimir Kovačević uspeli su da trijumfuju nad Vojvodinom sa 3:2 i tako ostvare veliki uspeh.

Printscreen/IG/sportskisavezpancevo

U velikom finalu Stražilovo je istim rezultatom pobedilo SK Volej.

Tim Borca činili su: Strahinja Tanev, Vojkan Luković, marko Kovačević, Borislav Jevremović, Stefan Tanev, Nemanja Jović, Veljko Luković, Jovan Bujak, Mihajlo Stefanović, Dušan Vlahović, Aleksandar Stojković, Aleksa Terzić, Danilo Marković i Strahinja Lukić.

Između ostalih, mališanima su priznanja dodeljivali i bivši odbojkaški asovi, olimpijski šampioni, Andrija Gerić i Vasa Mijić, a za najboljeg smečera turnira izabran je kapiten Borca Strahinja Tanev.

Sve četiri ekipe plasirale su se i na Prvenstvo Srbije koje će biti održano u junu.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.