Vučić sa Lajčakom: Razgovor težak i sadržajan

20:15

13.03.2023

Podeli vest:

IN/buducnostsrbijeAV

Predsednik Aleksandar Vučić saopštio je danas posle sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom da je razgovor bio težak i sadržajan, kao i da će se razgovori nastaviti.

– Razgovore o Kosovu i Metohiji i evropskoj budućnosti Srbije nastavljamo i večeras i tokom sutrašnjeg dana. Živela Srbija – napisao je Vučić na Instagramu.

Sastanak u zgradi Predsedništva završen je nešto posle 15. 30 časova.

Lajčak je prethodno u čevrtak i petak boravio u Prištini, gde je izjavio da je svrha njegove posete da prikupi informacije kako u Beogradu i Prištini vide proces implementacije.

Lajčakove posete Beogradu i Prištini priprema su za sastanak Vučića i Kurtija sa šefom evrodiplomatije Đozepom Boreljom 18. marta u Ohridu, u nastavku dijaloga o evropskom planu za Kosovo sa kojim su se Vučić i Kurti saglasili na trojnom sastanku sa čelnicima EU u Briselu 27. februara.

Predsednik Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti potvrdili su da će se 18. marta sastati u Ohridu u okviru dijaloga uz posredstvo EU.

 

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.