PROVERENO DOBAR RECEPT ZA BELU ČORBU: Zdrava je i preukusna, vaša porodica će je obožavati

20:02

10.03.2023

Podeli vest:

Pixabay

Bela čorba se veoma često nalazi na trpezi u našim domaćinstivma i gotovo da ne postoji osoba koja ne voli da je jede. Osim što ima neodoljiv ukus, prepuna je vitamina, a neretko može da vam posluži u kao obrok.

Donosimo vam provereno dobar recept po kojem ćete skuvati najbolju belu čorbu. Sigurni smo da će vašu ukućani tražiti tanjir više.

Sastojci:

500 gr pilećeg belog mesa
2 šargarepe
1 paštrnak
1 koren peršuna
1 krompir
1 glavica crnog luka
sok od 1/2 limuna
1 kašika suvog začina
1/2 kašičice soli
1 – 2 žumanca ( zavisno kako volite, za prvi put stavite jedno )
150 gr kisele pavlake
peršunov list

Priprema

Sitno iseckati crni luk. Možete ga, takođe, izblendirati ili izrendati, jer je tako mnogo sitniji, te brže izdinsta i ne vidi se u čorbi. Luku dodati čašu vode i kašiku začina, pa staviti da se dinsta. Za to vreme pripremati belo meso i povrće.

Belo meso iseckati na sitne kockice i dodati luku kada je čaša vode isparila. Naliti opet čašu vode kada dodate meso, pa ostaviti da se dinsta.

Pixabay

Šargarepu, paštrnak, koren peršuna i krompir očistiti i sitno iseckati. Kada je isparila skoro sva voda kada iz dinstanog luka i meso – sipajte povrće, pa nalijte 2l vode. Dodajte so i ostavite da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se tako kuva dok sve ne omekša. Povremeno promešajte.

Kada se sve dobro skuvalo i omekšalo dolijte vode koliko mislite da treba, ako više volite gušću sipajte manje i obrnuto. Opet vratite na vatru da provri. Za to vreme umutite žumance sa pavlakom.

Kada čorba provri sklonite sa vatre, pa dodajte smesu od jaja i pavlake. Polako sipajte i mešajte. Iscedite sok od limuna i dodajte čorbi. Pri posluženju možete odozgo posuti seckanim peršunom.

(Pančevac/Stil)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.